Blog

Priprema plovila za proleće- Šta treba da radite?

Priprema plovila za proleće je sigurno rečenica koja vam se mota po glavi već negde krajem zime.

Prolećna vožnja čamcem je odmah iza ugla, a to znači da morate da pripremite vaše plovilo za sezonu vodenih avantura! Sa prvim toplijim zimskim danima dolazi nagoveštaj dugih dana provedenih u krstarenju po mirnim vodama ili vožnji preko nemirnih jezera.

Priprema plovila za proleće i sve vaše predstojeće izlete na vodi, jeste tema na koju mi imamo odgovore. Pre svega, vreme je da posetite prodavnicu nautičke opreme.

Čitajte dalje i saznaćete kako treba da izgleda priprema plovila za proleće!

Priprema plovila za proleće: krenite na vreme

Početak sezone čamaca je pred vratima i važno je da se uverite da je vaš čamac u vrhunskoj formi za proleće koje je pred nama. Da biste bili sigurni da je vaše plovilo 100% spremno za predstojeću sezonu, treba da ga servisirate svake godine. Najbitnije jeste da znate da priprema plovila za proleće treba da se uradi na vreme.

Čekanje do samog proleća, tj. prvih toplih dana nije idealno, jer bilo koji kvar ili problemi u vezi s čamcem koji nastanu zbog nedostatka servisiranja mogu dovesti do kvara ili drugih potencijalno opasnih problema na vodi. Zato se pripremite na vreme – servisirajte svoje plovilo pre nego što odete sa njim na vodu!

priprema plovilaPriprema plovila za proleće je stvar koja se bazira na iskustvu, dobroj opremi i poštovanju svih neophodnih koraka.

Ako vaš čamac nije skoro servisiran, onda je dobra ideja da ga pogleda mehaničar ove zime ili u rano proleće.

Servisirajući plovilo preko zime, možete osigurati da proleće i leto ne donesu neočekivana iznenađenja kada izađete na vodu!

Priprema plovila za proleće: koraci koje morate da pratite

Znamo da priprema plovila za proleće može biti izazovna, ali ne i nemoguća kada znate šta tačno treba da radite.

Plovila koja se drže u skladištu po hladnom vremenu mogu se oštetiti ako nisu pravilno pripremljena. Predugo zadržavanje na hladnom može izazvati ozbiljna oštećenja, kao što je pucanje stakloplastike ili korodiranje metalnih površina.

Neki vlasnici plovila se bore protiv ovoga korišćenjem pokrivača ili omotača za čamce. Međutim, ove predmete morate obavezno ukloniti tokom perioda toplijih dana, kako bi se omogućila ventilacija čamca i izbegle dodatne popravke.

Takođe, motor čamca mora da se servisira adekvatnim mazivima pre nego što se čamac vrati u vodu. Iako se mišljenja razlikuju, preventivni servis čamca treba obavljati jednom godišnje ili svakih 100 sati rada motora. Pored toga, mehaničar mora da izvrši inspekciju sistema i opreme čamca kao što su komponente upravljanja i navigacije, električni sistem, sistem goriva, provere opreme i još mnogo toga.

priprema plovilaPlovila koja su dobro održavana tokom zime su i više nego spremna za plovidbu kada dođe proleće!

Tehnonautika – sve za pripremu vašeg plovila na jednom mestu!

Bilo da ste na pecanju, plovidbi, hvatanju sunčevih zraka ili samo na jutarnjoj kafi na svom čamcu, uvek je dobro da se uverite da ste spremni za svoj dan na vodi.

Priprema plovila za proleće nikada nije bila lakša – jer imate savršenog parnera u tome.

Tehnonautika je savremena prodavnica nautičke opreme koja je vaš najbolji partner kako da pripremite plovilo za proleće.

Kompletna oprema za vašeg “ljubimca“ u vidu plovila nalazi se na jednom mestu, bilo putem našeg web shopa ili radnje na adresi Kej Oslobođenja 23, u Zemunu.

Tu smo da vam pomognemo da spremno uplovite u novu sezonu na vodi!