Blog

Nautička oprema Beograd – Šta sve morate imati?

Nautička oprema Beograd

Nautička oprema Beograd neophodna je na svakom brodu. Šta sve od nautičke opreme morate posedovati na svom plovilu?

Nautičari nikada ne mogu imati dovoljno opreme. Bez obzira na vaš budžet ili veličinu i tip čamca, određena nautička oprema mora se pronaći na vašem plovilu. U tu opremu najpre svrstavamo zaštitnu i palubnu nautičku opremu.

Zaštitna nautička oprema podrazumeva sigurnosne pojaseve, prsluke, ali i mnogo toga drugog. Isto tako, na vašoj palubi moraju se pronaći konopci i merdevine.

Šta sve podrazumeva nautička oprema Beograd otkrivamo vam u narednim redovima.

Sigurnosna nautička oprema Beograd

Nikada nema dovoljno sigurnosne opreme na čamcu. I ovo je nepisano pravilo.

Nautička oprema Beograd

Osim neophodnih baklji i aparata za gašenje požara, na vašem brodu potrebno je da se nađe i:

  • Pojas na naduvavanje – Prsluk za spasavanje i pojas na naduvavanje osnova su sigurnosne i zaštitne opreme za plovidbu. Ne morate mnogo da razmišljate kada ga kupujete. Potrebno je da odaberete kvalitetan pojas, koji će vas zaštiti u alarmantnim situacijama. Na raspolaganju su vam različite vrste pojaseva. Između ostalog, ukoliko niste sigurni u svoje sposobnosti plivanja, dostupan vam je i prsluk za neplivače. U slučaju da upadnete u vodu, a ne umete da plivate, sigurnosni prsluk za neplivače okrenuće vas licem na gore, kako ne bi došlo do potencijalnog davljenja.
  • Medicinski pribor – Nezgode se dešavaju, kako u svakodnevnom životu, tako i na brodu, odnosno na otvorenim vodenim površinama. Zavoji, trake, krema za opekotine, makazice i lekovi protiv morske mučnine mogu biti presudni u određenim situacijama, kada vam je pomoć preko potrebna. Na tržištu su vam dostupni brojni unapred upakovani kompleti prve pomoći, a neki čak dolaze sa sveobuhvatnim vodičima o tome kako da koristite sadržaj.

Palubna nautička oprema

Bez obzira na to koliko je duga ili kratka vaša plovidba, aspekti palubne opreme moraju biti sastavni deo vaše nautičke opreme.

Najvažnija nautička oprema za palubu svakako su kanapi. Bez upotrebe nautičkih kanapa nije bezbedno isplovljavati, a iskusni nautičari bi se složili da plovidba bez njih nije ni moguća. Upravljanje jedrima, svakako bi bilo nemoguće bez ovih kanapa. Zatim, neophodni su kako bi se vezale sve stvari koje su mobilne na samoj palubi.

Osim toga, konopci se mogu koristiti u pri vodenim sportovima, za vuču skijaša i slične aktivnosti. Ukoliko planirate da se bavite rekreacijom na vodi, možda će vam biti neophodna i vesla. Mogu biti sačinjena od tvrde plastike ili aluminijuma.

U obaveznu palubnu opremu svrstavaju se i merdevine za brod. Penjanje na brod i silazak sa istog bio bi praktično nemoguć bez upotrebe merdevina. Mogu doći u raznim veličinama, a dele se na fiksne i prenosne. Prenosne merdevine se, kao što i sam naziv kaže, montiraju samo onda kada su neophodne. Sa druge strane, fiskne su pričvršćene za brod.

Gde pronaći najkvalitetniju nautičku opremu?

Osim gore navedene nautičke opreme, na vašem brodu možda će vam zatrebati i elementi uz koje se možete zabaviti.

U te svrhe predlažemo da sa sobom ponesete ili na svoje plovilo instalirate kvalitetne zvučnike za plovila. U ponudi nautičke prodavnice Tehnonautika možete pronaći najkvalitetniji audio sistem za vaš brod, jahtu ili drugi plovni objekat.

U našoj ponudi možete pronaći i drugu nautičku opremu, uključujući i bokobrane i bove, navigaciona sredstva, volane i elektroniku za plovila.

Nautička oprema Beograd

Kada govorimo o nautičkoj opremi, ne možemo a da ne spomenemo upotrebu kozmetike za plovila. Održavanje plovila gotovo je nezamislivo bez kozmetike. U našoj ponudi nudimo vam mnoštvo proizvoda za održavanje čistoće plovila tokom boravka na vodi.

Za više informacija o proizvodima iz naše ponude, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju.