Blog

Slavine za plovilo

Slavine za plovilo

Slavine za plovilo predstavljaju neophodnost na većim plovnim objektima, a naročito kada isplovljavate na duži period. Brodske slavine su osnovni deo sanitarija i vodovodnog sistema jednog plovila. Održavanje higijene na brodu je poželjna stvar, a prioritet je tokom dugačkih i višednevnih plovidbi. Bez slavina, teško da bi se adekvatan nivo higijene mogao postići.

S obzirom na to da je sezona plovidbe i zvanično otvorena – mnogi od nas počinju da pripremaju svoja plovila za spuštanje u vodu, bilo da se radi o rečnoj ili morskoj površini. Iskusni nautičari znaju da je adekvatna priprema ključ sigurne plovidbe. Samim tim, svaki deo plovilo potrebno je pregledati i uveriti se da funkcioniše ispravno. Isti je slučaj i sa sanitarijama, kao što su slavine ili toaleti za brod.

Plovidba otvorenim vodama sa sobom uvek donosi zanimljiva iskustva i nezaboravne avanture, koje se jednostavno moraju iskusiti. Ipak, na sigurnosni aspekt se ne sme zaboraviti. Kao što vodite računa da sa sobom ponesete svu neophodnu zaštitnu opremu, isto tako je potrebno obraćati pažnju na ostale komponente plovidbene opreme. Između ostalog, i na sanitarije.

Kako biste u potpunosti mogli da se prepustite čarima plovidbe na duži vremenski period, potrebno je da redovno održavate vodovodni sistem vašeg plovila, pa i sanitarije.

Slavine za plovilo

O čemu bi trebalo da vodite računa kada su u pitanju slavine za plovilo otkrivamo vam u narednim redovima.

Zašto je važno birati kvalitetne slavine za plovilo?

Kada se radi o sanitarijama i vodovodnom sistemu, pravilo je da birate isključivo kvalitetne proizvode renomiranih proizvođača. Zašto je tako?

Pre svega, kupovina od strane proverenih proizvođača koji poseduju dugogodišnje iskustvo garantuje kvalitet. Ovakav vid kupovine možete obaviti jedino u specijalizovanih prodavnicama nautičke opreme, kao što je i naša prodavnica u Beogradu. Ukoliko želite da budete sigurni da vas nijedan deo sanitarija neće izneveriti tokom plovidbe, birajte samo ovakve proizvode.

Ovo pravilo ne važi samo i isključivo za kupovinu delova za vodovodni sistem i sanitarije, već i za svu ostalu opremu na vašem brodu, jedrilici, jahti ili drugom plovnom objektu.

Efikasno funkcionisanje plovila znači da svi sistemi na istom deluju u sinergiji. Dakle, bilo da se radi o novom delu za vanbrodski motor ili novom navigacionom sistemu, potrebno je kupovati isključivo od proverenih prodavaca. Jedino na ovaj način možete biti sigurni da će svako vaše isplovljavanje biti maksimalno sigurno i bezbedno. Na kraju krajeva, sigurnost na vodi je od krucijalnog značaja.

Prodavnica Tehnonautika vam, upravo iz tog razloga, nudi veliki izbor najkvalitetnijih proizvoda za nautičku upotrebu, uključujući i slavine za brod.

Kako odabrati pravu vrstu slavina za brod?

Pre svega, moramo napomenuti da na domaćem tržištu postoji veliki izbor slavina za brod. Samim tim, kupovina slavina može biti veoma komplikovan zadatak. Mogli bi se reći da svaka slavina liči jedna na drugu. Na prvi pogled, naravno. Ipak, one se uglavnom razlikuju po materijalu od kog su sačinjene, a zatim i po načinu montiranja.

Prema tome, morate voditi računa i o ovom aspektu pre nego što se odlučite za slavinu koju ćete montirati u toaletu ili kabini svog plovila.

Među domaćim nautičarima, slavine od hromiranog mesinga predstavljaju najpopularniji izbor. One se mogu pronaći u tri različita tipa.

Prvi i osnovnim tip jeste slavina sa okretnim nosačem za hladnu vodu. Radi se o slavini minimalističkog izgleda, koja se jednostavno uklapa u svaki enterijer. Koristi priključak za crevo 3/8. Drugi tip je slavina koja ima funkciju tople i hladne vode, te se može montirati u unutrašnjosti sudopere. Treći tip je rotirajuća i obarajuća slavina od hromiranog mesinga.

Slavine za plovilo

Sve vrste slavina za brod možete pronaći u širokom asortimanu prodavnice nautičke opreme Tehnonautika. Za više informacija o proizvodima iz naše ponude, stojimo vam na raspolaganju.