Blog

Inox galanterija za brod

Inox galanterija za brod

Inox galanterija za brod omogućava bezbedno funkcionisanje svih ostalih delova nautičke opreme, kao i stolarije na vašem plovnom objektu. Bez upotrebe inox galanterije i delova, udobna plovidba sa porodicom, prijateljima i decom teško se može zamisliti. Zbog čega je tako?

Pre svega, uloga inox galanterije jeste da obezbedi da sve funkcioniše onako kako bi i trebalo. Bilo da se radi o jednostavnom otvaranju i zatvaranju vrata kabine broda ili bavljenju vodenim sportovima, sasvim sigurno će vam zatrebati barem jedan deo iz kategorije ’’inox galanterija’’. Razlog za to je što se upravo ovaj materijal koristi u izradi najvećeg broja ’’sitnih’’ delova koji omogućavaju sve ovo, a i mnogo više od toga.

U narednim redovima predstavljamo vam osnovne delove inox galanterije i objašnjavamo gde ih možete pronaći. Ukoliko i vas zanimaju odgovori na ova pitanja, na pravom ste mestu!

Inox galanterija za brod – Delovi za ograde i tende

Jedna od najvažnijih kategorija koju obuhvata inox galanterija za brod svakako je kategorija delova za ograde i tende.

Inox galanterija za brod

S obzirom na to da nam se lepo vreme i temperature koje prelaze 30 stepeni sve više približava, stručnjaci savetuju upotrebu tendi na plovilima. Uloga tendi je višestruka. Ona vas može zaštiti od sunčanice tokom vrelih letnjih dana i učiniti da vam boravak na vodi bude prijatniji. Samim tim, ona vas štiti i od štetnih UV zraka, koji na duže staze mogu napraviti ogromne probleme sa zdravljem. Da muka bude još veća, upravo su UV zraci zaslužni za oštećenje površine palube broda, čamca ili drugog plovnog objekta, jer ih vremenom izblede. Sa druge strane, tenda vas štiti i od loših vremenskih uslova, kao što su kiša ili led tokom leta.

Dakle, posedovanje tende se uvek preporučuje, naročito osobama koje svakodnevno ili redovno isplovljavaju zarad bavljenja rekreativnim aktivnostima na brodu, poput ribolova.

Kako bi vaša tenda obavljala svoju ulogu na adekvatan način, biće vam neophodni i određeni inox delovi galanterija. Najvažniji za tende svakako su nosači cevi. Nosači cevi tende obično dolaze sa osiguračem, kako bi tenda stajala na mestu.

U ponudi prodavnice Tehnonautika možete pronaći i teleskopske nosače tende izrađene od sjajnog inox-a AISI 316. Ovakvi nosači obično dolaze u kompletu sa svim elementima koji su neophodni za montažu na plovni objekat. Dužina ovakvih nosača tendi obično iznosi od 75cm do 120cm.

Pored tendi, inox galanterija neophodna je i za ograde plovila. Jedan od najvažnijih i najčešće korišćenih delova ove kategorije inox galanterije svakako su spojnice za cevi, tankozidne račve od nerđajućeg čelika za ograde pod uglom od 60 stepeni i slična oprema. Svu ovu opremu i delove možete pronaći u bogatoj ponudi prodavnice Tehnonautika.

Inox galanterija za brod, šarke i ostali delovi

Inox galanterija za vaše plovilo podrazumeva i razne lance sa karikama, inox kopče za gurtne, alke, kuke, karabin kopče i slično.

Ipak, za manevrisanje po brodu i kretanje, odnosno silaženje i penjanje na brod biće vam neophodni i određeni rukohvati. Ovi rukohvati se obično koriste za unutrašnjost i spoljašnjost broda i, kao što im naziv kaže, obezbeđuju vašim rukama dodatnu sigurnost prilikom kretanja, ponekad klizavim, brodskim podom. Rukovati od inoxa imaju naročitu popularnost, što zbog svoje praktičnosti, to i zbog svog sjajnog izgleda. Mogu se pronaći u različitim dimenzijama, a najpopularniji su rukohvati od 300, 400, 500 i 600mm.

Za pravilno funkcionisanje svih vrata i prozora na vašem brodu, preporučujemo upotrebu inox šarki. Dolaze u raznim varijacijama, te je potrebno obratiti posebnu pažnju prilikom kupovine.

Osim inox galanterije u ponudi naše prodavnice nautičke opreme možete pronaći i svu ostalu neophodnu opremu za plovidbu iz vaših snova. Bilo da se radi o palubnoj ili sigurnosnoj opremi, kod nas ćete pronaći sve!

Inox galanterija za brod

Za više informacija o proizvodima od inox-a iz naše ponude, prodavnica Tehnonautika stoji vam na raspolaganju.