Blog

Lakovi i boje za plovila – Ofarbajte svoj čamac na najbolji mogući način!

Lakovi i boje za plovila

Lakovi i boje za plovila su neophodni kada je potrebno da ofarbate čamac, a moraju da zadovoljavaju određene standarde.

U određenom trenutku života vašeg plovila, morate njegov izgled dovesti u novo stanje. U ovoj fazi je farbanje čamca pravi odgovor. Bojenje plovila se može obaviti profesionalno ili samostalno, pri čemu obe opcije imaju svoje prednosti i nedostatke.

Profesionalno farbanje plovila ima zagarantovan rezultat, ali često ima visoku cenu. Primena „uradi sam“ je jeftinija, ali isto tako zahteva opsežan posao vlasnika čamca.

Tajna svakog dobrog farbarskog posla jesu pravi lakovi i boje za plovila.

Ukoliko ovde budete želeli da uštedite, to će značiti loš posao farbanja.

Zato gledajte da nabavite najbolje i najkvalitetnije lakove i boje za plovila!

Lakovi i boje za plovila – Odlučite se za najbolje opcije na tržištu!

Zaštita i održavanje vašeg plovila ne mogu se zamisliti bez odgovarajućih lakova i boja.

Boje za plovila i antialgini treba da budu takvi da sprečavaju da se vodeni organizmi, sluz i alge prikače za vaše plovilo.

Takođe treba da razmotrite opcije kao što su: kako koristite svoj čamac i koju vrstu boje ste nanosili u prošlosti. Ovo je jako važno, budući da mogu postojati problemi sa kompatibilnošću između različitih formulacija.

Generalno, mekše boje se mogu nanositi na tvrđe boje, ali ne i obrnuto. To znači da vinil boje treba nanositi samo preko vinil boja.

Ukoliko često koristite čamac, možda ćete koristiti kolateralnu ablativnu boju. Ove boje nude nekoliko prednosti u odnosu na tvrdo modifikovane epoksidne boje, budući da ne gube sposobnost antialgina (protiv prirastanja vodenih organizama za plovilo) kada su izložene vazduhu.

Najbolji antialgini i prajmeri za vaše plovilo se nalaze u okviru nautičke prodavnice Tehnonautika.

farbanje čamaca Tehnonautika 2

Nautical Crni Antialgin se pokazao kao jedan od najboljih na tržištu, a namenejen je za deplasmanska plovila. Takođe možete da nabavite i antialgin u spreju za svoj čamac, koji se vrlo jednostavno nanosi.

Kopolimerne boje nude istinsku višesezonsku zaštitu, koja traje sve dok postoji razumna debljina premaza. Uvek se možete odlučiti za proizvode na bazi vode bez rastvarača, što je plus za životnu sredinu, pa je manje isparenja od kojih se možete zaštititi i lakše čišćenje samo vodom.

Jednodelne boje

Danas su najčešće jednodelne boje u obliku poliuretana. Ove boje se mogu uspešno primeniti ručno, i to klasičnom tehnikom farbanja.

Ove boje se takođe mogu prskati. Obavezno uzmite u obzir kuda sve može da ide prekomerni sprej i da li je sve što se ne farba adekvatno zaštićeno. U ovom slučaju možete i da iznajmite odgovarajuću opremu.

Dvodelne boje

Kada su u pitanju lakovi i boje za plovila, najbolje dostupne opcije u pogledu trajnosti i zadržavanja sjaja su dvodelne poliuretanske boje. Ove boje su vrlo “tanke“ i zahtevaju više slojeva. Međutim, hemijski se stvrdnu do vrlo izdržljivog finiša koji će trajati dugi niz godina.

Međutim, većina boja ovog tipa je dizajnirana za profesionalnu primenu, budući da zahtevaju masku sa pozitivnim pritiskom i kabinu za prskanje prilikom farbanja.

Ipak, postoji nekoliko ovih boja dizajniranih za ručno nanošenje odgovarajućom tehnikom. Nekoliko proizvođača je predstavilo dvodelne sisteme boja na bazi vode koji se mogu očistiti vodom.

Tehnonautika – Najbolji lakovi i boje za plovila na tržištu!

Kada su u pitanju najbolji lakovi i boje za plovila na tržištu, možete ih nabaviti u Tehnonautici.

Najbolja prodavnica nautičke opreme u Beogradu može u svakom trenutku da vam ponudi nautičku opremu najvišeg kvaliteta – i to za sve vrste plovila.

U okviru naše savremene web prodavnice,koja se redovno ažurira novim proizvodima, možete da pronađete vrhunsku nautičku opremu, palubnu opremu, ali isto tako i nezaobilaznu sigurnosnu nautičku opremu.

Da kupite delove i opremu za plovila, sada više ne morate da gubite vreme na odlazak do prodavnice. Tehnonautika vam omogućava da svoju kupovinu obavite onlajn putem!

farbanje čamaca Tehnonautika 1

Naravno, za sve one koji više vole uživo da pogledaju proizvode, uvek možete da prošetate do naše prodavnice na adresi Kej Oslobođenja 23 u Zemunu.

Slobodno nas kontaktirajte za sva dodatna pitanja, a naše ljubazno osoblje će vam rado izaći u susret.

Tehnonautika – Kupujte najbolju opremu koja vam je neophodna za besprekornu plovidbu!

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *