Blog

Prenosivi toalet za plovilo

Prenosivi toalet za plovilo

Prenosivi toalet za plovilo je osnovni deo sanitarija koje se moraju naći na jednom brodu ili drugom plovnom objektu.

Toaleti za plovila su neizostavni deo vodovodnog sistema. Ako želite potpuni događaj plovidbe na otvorenom moru ili jednostavno želite da uživate u plovidbi sa porodicom, sigurno vam je jasno zbog čega je funkcionalni toalet važan. Bez ispravnog toaleta, duža plovidba nije moguća.

Nova sezona plovidbe samo što nije počela. A sa tim, dolazi i vreme za pripremu plovila za isplovljavanje i uređivanje njegovog eksterijera, ali i enterijera. Jedan od najvažnijih aspekata pripreme plovila za spuštanje u vodu svakako je opremanje kabine i toaleta. U te svrhe, biće neophodno da proverite da li su sve vodovodne instalacije ispravne, kao i da li sve sanitarije na plovilu funkcionišu. Ukoliko se uverite da je vašem plovilu neophodna nova WC šolja, najbolje rešenje je svakako prenosivi toalet za plovilo.

Prodavnica nautičke opreme u Beogradu, Tehnonautika, vam u narednim redovima predstavlja šta sve mora posedovati kvalitetni toalet za plovilo.

Osnovni zahtevi koje toaleti za plovilo moraju da ispune

Kada su u pitanju toaleti za plovila, važno je naglasiti da pored prenosivih, postoje i druge verzije odnosno modeli ovog dela sanitarija.

Isto tako, važno je napomenuti i da se svaki razlikuje na svoj način, te zahtevi koje moraju ispuniti toaleti za plovila nisu isti.

Tako, osnovni zahtev koji svaki električni toalet za plovilo mora da ispuni jeste da izbaci sav sadržaj pri samo jednom puštanju vode.

Sa druge strane, prenosivi toaleti ne moraju se fiksirati i montirati za brod. Kao što im i sam naziv kaže, oni se veoma lako mogu prenositi sa jednog plovila na drugo, te je i njihov mehanizam drugačiji od električnog toaleta.

Prenosivi toalet za plovilo

Ipak, ono što je zajedničko svim toaletima za plovilo jeste da moraju biti visokog kvaliteta izrade i kapaciteta. Toaleti za brod trebalo bi da spreče širenje neprijatnih mirisa, kao i da ekonomično troše vodu. Upravo to je ono o čemu bi trebalo voditi računa prilikom kupovine toaleta. Pored toga, oni moraju biti praktični, laki za montiranje i jednostavni za održavanje. Poslednje što želite da radite dok uživate sa porodicom na moru ili jezeru jeste da vodite računa o komplikovanom održavanju ili montiranju toaleta, zar ne?

Koje sve vrste toaleta za brod postoje?

Najosnovnija vrsta toaleta za brod svakako su prenosivi toaleti za plovila. Radi se o toaletima kojima nije neophodno fiksno mesto na plovilu, koje se lako koriste i lako prazne. Ono što karakteriše mobilne toalete za plovilo jeste lakoća montiranja i jednostavno prenošenje. Njegova težina zaista nije velika, stoga ga praktično svako može preneti sa jednog mesta na drugo.

Druga vrsta toaleta su, kao što smo već i naveli, električni toaleti. Ova vrsta najpribližnija je toaletima kakve viđamo u domaćinstvima. Dovoljno je pritisnuti jedno dugme, kako bi sav sadržaj iz šolje bio ispražnjen. Odlikuje ih praktičnost u smislu pražnjenja sadržaja, ali je sa druge strane, električni toalet neophodno montirati za pod plovila.

Treća, i poslednja, vrsta plovila su ručni toaleti sa pumpom. Odlikuje ih jeftinija cena od električnih toaleta i manuelno ispumpavanje vode.

Prenosivi toalet za plovilo – Gde ga pronaći?

Ukoliko vam je neophodan novi, prenosivi toalet za plovilo, prodavnica Tehnonautika ima savršeno rešenje za vas.

U pitanju je hemijski toalet, zapremine 21 litra. Ovaj prenosivi toalet ne mora biti priključen na vodovodni sistem, a karakteriše ga revolucionarni dizajn. Sastoji se iz dva dela. Gornji deo toaleta čini kombinovani vodokotlić i WC šolja, dok je donji deo rezervoar za odlaganje otpada. Ovaj toalet nudi vam optimalni kvalitet i visoku funkcionalnost.

Prenosivi toalet za plovilo

U našoj prodavnici možete pronaći i širok asortiman ostale nautičke opreme – palubne, sigurnosno-zaštitne i elektronike za plovila. Posetite našu internet prodavnicu i uverite se u kvalitet koji vam nudimo!