Blog

Cerade za gumene čamce

Cerade za gumene camce

Cerade za gumene čamce mogu biti od koristi vašem plovilu, kako u toku sezone, tako i nakon završetka leta. Iako se najčešće postavljaju tokom zime, tokom leta mogu pružiti preko potrebnu zaštitu od vremenskih nepogoda, ali i od jakih i štetnih sunčevih zraka.

S obzirom na to da cerade, bilo za gumene čamce ili drugu vrstu plovnih objekata, predstavljaju zaštitno sredstvo, obično se svrstavaju u zaštitnu nautičku opremu.

Bez obzira na to da li se radi o zimi ili letu, kad god se vaše plovilo nađe na suvom tlu, ono bi trebalo biti prekriveno ceradom ili adekvatnom prekrivkom.

Zašto su cerade za gumene čamce važne?

Kao što možete da pretpostavite, zaštitna i sigurnosna nautička oprema jeste važna. Na kraju krajeva, bezbednost vašeg plovila i vas samih, kako na vodi, tako i na suvom, je od krucijalne važnosti. Upravo zaštitnu ulogu igraju cerade za gumene čamce.

Gumeni čamci naročito su popularni među rekreativnim nautičarima, koji tokom letnjih meseci žele uzbudljivo i nesvakidašnje iskustvo na vodi. Savremeni gumeni čamci proizvode se od gumenih, sintetičkih tkanina, kao što su PVC i poliuretan. Kao takvi, veoma su izdržljivi i mogu podneti visoke temperature, i razne druge izazove sa kojima se možete suočiti na otvorenim vodama. Međutim, njihovo pravilno održavanje i čuvanje je od presudnog značaja za njihovu funkcionalnost i ispravnost.

Kako biste ga zaštitili od prljavštine koja može ugroziti funkcionisanje čamca, ali i od slučajnog bušenja i UV zračenja, biće vam neophodne kvalitetne cerade.

Cerade za gumene camce

Svaki put kada svoj čamac izvučete van vodene površine, želite da uradite sve neophodno kako biste ga zaštitili. Ukoliko ne posedujete zatvoreni prostor u kojem ćete čuvati svoj gumeni čamac, ali i ako je posedujete, uvek je pametna ideja prekriti ga ceradom. Na taj način, pružate mu najadekvatniju zaštitu. Osim toga, na ovaj način znate da je vaš čamac spreman za sledeću upotrebu.

Kako postaviti ceradu na gumeni čamac?

Pre nego što krenete sa postavljanjem same cerade, morate voditi računa o nekoliko važnih stvari i odraditi neophodnu pripremu plovila.

Pre svega, uvek bi trebalo obaviti temeljno čišćenje i pranje plovila, bilo da se radi o gumenom čamcu ili nekoj drugoj vrsti. Svi tragovi vode moraju se adekvatno ukloniti, naročito pred zimsku sezonu, kako ne bi došlo do smrzavanja određenih delovanja, a samim tim i njihovog pucanja ili većih kvarova, ako se radi o klasičnom plovilu. Nakon pranja i čišćenja i dezinfekcije, plovilo ostavite da se dobro osuši. Jedino potpuno suvo plovilo može biti obloženo ceradom.

Ukoliko se ne radi o gumenom plovilu, nije loša ideja premazati ga i antialginom. Ovo je naročito slučaj ukoliko ne planirate isplovljavanje u narednom periodu. Antivegetativni premazi su odlično rešenje za zaštitu plovila od vodenih mikroorganizama, ali i kao prvi korak u farbanju istog.

Nakon obavljenog čišćenja plovila, možete postaviti ceradu, vodeći računa o tome da je svaki deo plovila, odnosno gumenog čamca, prekriven njom, kao i da je zategnuta. Jedino na taj način dobijate potpunu zaštitu vašeg plovnog objekta.

Gde pronaći najkvalitetnije cerade?

Ukoliko ste u potrazi za novom i kvalitetnom ceradom, odnosno prekrivkom za vaš gumeni čamac, ne tražite dalje.

Prodavnica nautičke opreme u Beogradu, Tehnonautika, nudi vam najveći izbor najkvalitetnijih ceradi, ali i ostale nautičke opreme.

Kod nas možete pronaći i antialgine, kao i ostale premaze za plovila, kao što su prajmeri za brod. U našem asortimanu nalazi se i sva ostala nautička oprema, sigurnosna i palubna. Tako kod nas možete nabaviti sigurnosne prsluke, kolutove za spasavanje, bokobrane i bove, ali i nautičke kanape i užad, kao i svetlosnu signalizaciju za plovila, kozmetiku za čišćenje palube, i mnogo toga drugog.

Cerade za gumene camce

Posetite naš online shop ili maloprodajni objekat i pronađite sve neophodno za bezbedno i sigurno isplovljavanje! Čekamo vas!

Related Posts