Blog

LED osvetljenje za brod

LED osvetljenje za brod

LED osvetljenje za brod može igrati veliku estetsku ulogu i uticati na to kako vaš brod izgleda, ali rasveta ima i drugu, značajniju funkciju.

Svetla za brod, kao i većina dodataka za vaše plovilo, igraju i suštinsku i komplementarnu ulogu. Ona obezbeđuju potrebno svetlo za noćnu plovidbu, bezbedno penjanje i silazak sa broda, ali i naglašavaju izgled vašeg plovila noću. Mogu se postaviti praktično svuda na vašem brodu. Tako razlikujemo svetla montirana za upotrebu pod vodom do stacioniranih na palubi.

Kako bismo vam približili važnost LED osvetljenja za brod, u narednim redovima pripremili smo kratak vodič kroz najčešća svetla za plovila.

O čemu bi trebalo voditi računa pri kupovini svetla za brod?

Kada opremate svoje plovilo adekvatnim osvetljenjem morate voditi računa o određenim stvarima.

Pre svega, svetla moraju biti bezbedna za upotrebu, odnosno namenjena isključivo za upotrebu u nautici. Dakle, vaše novo LED svetlo mora biti za brod.

Zatim, trebalo bi obratiti pažnju na budžet koji imate za opremanje plovila kvalitetnom rasvetom. LED svetla za brod uvek bi trebalo kupiti od proverenih prodavaca ili u prodavnici nautičke opreme, jer jedino na taj način možete biti sigurni da vas svetlo neće izneveriti u određenom trenutku.

LED osvetljenje za brod

Vodite računa i o načinu upotrebe LED svetala. Da li postoji potreba za povezivanjem na izvor električne energije ili vaša svetiljka koristi solarnu energiju?

Prednosti koje LED osvetljenje za brod donosi sa sobom

LED osvetljenje za brod daleko je superiornije u odnosu na tradicionalne opcije osvetljenja, uključujući i sijalice sa žarnom niti.

Ako ste upoznati sa tim šta su LED svetla i kako funkcionišu, iz prve ruke znate da su nemerljivo bolja od svojih starijih pandana.

LED svetla za plovila su efikasna i troše manje energije, pružaju jači izvor svetlosti, pouzdanija su i emituju daleko manje toplote.

Ako ih uporedimo sa sijalicama sa žarnom niti, LED sijalice troše mnogo manje električne energije da bi stvorile istu (ili veću) količinu svetlosti. Ovo je jedan od razloga zašto se sve više nautičara odlučuje za LED osvetljenje.

Nautičari koji koriste ovu vrstu rasvete za svoje plovilo nisu toliko zabrinuti zbog preopterećenja kola ili pražnjenja energije uskladištene u akumulatorima. Manje opterećenje ujedno znači i lakši rad motora plovila.

LED svetla su, takođe, izuzetno kompaktna i zahtevaju malo prostora, što ih čini idealnim za uske prostore ispod palube.

Dodatni plus, što potvrđuju mnogi nautičari koji uživaju u pecanju, jeste da bi korišćenje podvodnih LED svetala moglo da privuče ribe bliže njihovom plovilu, čak i tokom dana.

Unutrašnja LED rasveta za brod

Što se tiče ove vrste rasvete za brod, opcije su naizgled beskrajne.

Upotrebom unutrašnje LED rasvete možete stvoriti ambijent koji najviše odgovara vašim preferencijama. Kao bonus, dramatično smanjujete potrošnju energije.

Uređenje kabine broda može podrazumevati upotrebu nadgradnih ili ugradnih LED svetala, plafonjeri ili zidnih svetiljki.

Veliki broj unutrašnjih LED plafonjera ili svetiljki za brod dolazi sa opcijom regulacije topline, što predstavlja veliku prednost u odnosu na klasično osvetljenje.

Gde pronaći najkvalitetnije LED osvetljenje za brod?

Ukoliko želite da zamenite stare, klasične sijalice i svetla na vašem plovnom objektu, prodavnica nautičke opreme Tehnonautika pravo je mesto za vas.

U našoj ponudi možete pronaći vrhunsko LED osvetljenje za vaš plovni objekat po fantastičnim i povoljnim cenama.

Naš asortiman čine različiti oblici LED rasvete – od ugradnih, malih LED svetala, preko LED reflektora do spoljašnje LED rasvete i sidrenih svetala.

LED osvetljenje za brod

Jedno od najtraženijih morskih svetala svakako je višenamensko svetlo na solarnu energiju. Može služiti kao sidreno svetlo, jer ga odlikuje jaka bela svetlost koju pruža. Lako i praktično se ugrađuje, a puni se isključivo solarnom energijom. Ne opterećuje bateriju broda i automatski se uključuje u sumrak.

Za više informacija o proizvodima iz našeg asortimana, stojimo vam na raspolaganju. Čekamo vas!