Blog

Ručne LED lampe

Ručne LED lampe

Ručne LED lampe neophodnost su tokom svake vrste plovidbe, a naročito noćne. Kakvu ulogu igra ručno LED osvetljenje na brodu?

Planirate sledeće putovanje brodom preko noći? Ručno osvetljenje ima mnogo prednosti.

Ručni reflektor ili ručna lampa je odličan način da osvetlite najtamnije tačke na brodu i vidite ispred sebe noću, kako biste bili bezbedni. Međutim, stotine ručnih uređaja za osvetljenje su dostupne na tržištu, ostavljajući vas da se pitate koje biste trebali nabaviti. Jedno je sigurno – nećete želeti da budete nasukani sa pokvarenim ručnim osvetljenjem usred ničega.

Možda mislite da nošenje ručne lampe može biti nezgodno zbog njene veličine i težine. Međutim, ona pruža toliko sigurnosti u najzahtevnijim vremenima, čuvajući vas od potencijalnih opasnosti.

Različiti vidovi ručnog LED osvetljenja imaju različite karakteristike i prednosti, ali odabir najboljeg ne bi trebalo biti nemoguć zadatak.

U narednim redovima vam približavamo vrste ručnih osvetljenja, predstavljamo njihove prednosti i objašnjavamo o čemu bi trebalo da vodite računa pri kupovini.

Ručne LED lampe – Prednosti LED sijalica

Jedna od najboljih stvari kod ove vrste svetla je da koristi LED umesto tradicionalnih sijalica.

Ručne LED lampe

LED diode su mnogo energetski efikasnije od tradicionalnih sijalica, a takođe traju mnogo duže. To znači da nećete morati da brinete o čestoj zameni sijalica i dugoročno ćete uštedeti novac.

Pored toga, LED diode su mnogo svetlije od tradicionalnih sijalica, tako da ćete moći da vidite bolje kada radite.

Domet svetlosti ručne LED lampe obično je višestruko veći nego što je to slučaj sa običnim sijalicama u klasičnim ručnim lampama ili reflektorima. Manje ručne lampe sa LED sijalicom imaju domet i do 60 metara.

Kompaktni dizajn i izdržljivost ručne LED lampe

Još jedna sjajna karakteristika ručnih LED lampi je njihov kompaktan dizajn. Lampa ovog tipa je manja od većine tradicionalnih radnih svetala, što je čini lakom za skladištenje i transport.

Lako možete staviti svetlo u kutiju za alat ili torbu i neće zauzimati mnogo prostora na vašem brodu. Kompaktan dizajn takođe olakšava korišćenje svetla u uskim i skučenim prostorima.

Ručna svetla koja se izrađuju za upotrebu na vodi, osim kompaktnog dizajna obično su izrađene od izdržljivih i dugotrajnih materijala. Punjiva ručna LED lampa iz ponude prodavnice nautičke opreme Tehnonautika je izrađena od aluminijuma sa gumenim dihtunzima na spojevima, koji je štite od prašine i drugih atmosferskih uticaja. Ova lampa dolazi u kompletu sa integrisanom punjivom baterijom, kutijom i USB kablom. Dužina same lampe je 93 mm.

Zašto je LED osvetljenje za brod najbolji izbor za vas?

LED dioda troši malo energije i samim tim predstavlja energetski pametniji izbor za vaše plovilo.

Ušteda novca sa LED svetlima je laka jer traju mnogo duže od sijalica starijeg stila. U stvari, traju i do 25 puta duže.

Ove sijalice koriste veoma sićušne izvore svetlosti da bi sastavili ukupan spektar boja. Recimo, da bi napravili belo svetlo, kombinuju crvena, plava i zelena svetla.

Ne samo da je LED svetlosna energija efikasnija, već je i mnogo sigurnija opcija. U tradicionalnoj sijalici, 90% energije se izbacuje kao toplotna energija (umesto svetlosti). To znači da su vrući na dodir i da bi mogli da vam opeku prste. Ali LED svetla ne emituju ovu toplotu i mogu se lako i bezbedno dodirnuti. One su mnogo manje lomljive za veću sigurnost.

Pošto tradicionalna sijalica koristi živu, kada pregori (što se dešava prilično brzo) moraju se pravilno odložiti. S druge strane, LED sijalica ne koristi ovu tehnologiju i neće naneti istu štetu životnoj sredini. Ovo je prednost za vas jer ne morate ništa posebno da radite za odlaganje i ne morate da brinete o životnoj sredini.

Sposobnost da izdrži izloženost raznim uticajima je očigledna prednost LED osvetljenja za brod. Ne morate da brinete o tome da li će loši vremenski uslovi oštetiti vaše osvetljenje, jer to neće biti slučaj.

Ručne LED lampe

U prodavnici nautičke opreme Tehnonautika možete pronaći veliki izbor LED rasvete za vaše plovilo. Posetite nas!