Blog

Zvučnici za plovilo

Zvučnici za plovilo

Zvučnici za plovilo mogu učiniti da svaka vaša plovidba bude avantura za pamćenje.

Kako bi plovidba prošla u najboljem redu i bez “trzavica“, moramo se postarati da je svaki aspekt iste bezbedan. Dakle, moramo posedovati adekvatnu opremu – kako palubnu, tako i sigurnosnu. Međutim, još jedan aspekt plovidbe bi trebalo uzeti u obzir – opremu koja će nam pomoći da se zabavimo i opustimo na vodi. U takvu opremu spadaju i audio sistemi za plovila.

S obzirom na to da je leto u jeku, boravak na vodi je deo svakodnevice velikog broja ljudi. Bilo da se radi o opuštanju na jahti, bavljenju vodenim sportovima ili pecanju na brodiću, boravak na otvorenim vodenim površinama preporučuje se praktično svima. On ima opuštajući efekat, šta god na vodi radili. I ovo je naučno dokazano!

Prema tome, kako bi ste se nezaboravno proveli na vodi, sa sobom bi trebalo poneti ili na svoje plovilo montirati vrhunske zvučnike koji će reprodukovati vašu omiljenu muziku i učiniti da zaboravite na sve probleme.

Koji su zvučnici za plovilo najbolji izbor i kako da ih pravilno koristite otkrivamo vam u narednim redovima.

Zvučnici za plovilo – Kako odabrati najkvalitetnije?

Ukoliko i vi razmišljate o kupovini novog audio sistema za plovilo, na pravom ste mestu. Pre svega, trebalo bi da znate čemu posvetiti pažnju i koje karakteristike zvučnika odabrati.

Zvučnici za plovilo

Kvalitetan par zvučnika ili audio sistemi za plovila moraju biti u stanju da podrže bilo koji muzički žanr, ali i da budu dovoljno glasni kako bi zadovoljili vaše preferencije. Vodite računa – nije isto kupovati zvučnike za sobu, tj. zatvoreni prostor i zvučnike za upotrebu na otvorenom, odnosno na vodi. Radi se drugačijoj akustici i zvuku koji zvučnici reprodukuju. Naime, otvoreno okruženje kao što je more ili reka stvaraju “idealne“ mogućnosti da zvuk “pobegne“. Iz tog razloga zvučnici za plovila moraju biti “moćne“ mašine. Na kraju krajeva, ne želite da vašu žurku na plovilu uništi nedovljno glasna muzika, zar ne?

Osim toga, trebalo bi da razmišljate i o načinu na koji ćete slušati muziku. Da li volite da slušate radio? Ili možda neke druge audio formate koje ste skinuli? Da li je vaš favorit možda strimovanje? U zavisnosti od toga šta preferirate biraćete i audio sistem za plovila.

BOSS Marine audio sistem u osnovi predstavlja jedan od najpopularnijih audio sistema na domaćem, ali i inostranom tržištu. Pored ovog, i Velex Marine audio sistemi predstavljaju sjajnu opciju.

Stereo sistemi koji se koriste na otvorenom, kakvi su i audio sistemi za plovila, moraju biti u stanju da izdrže i ekstremne vremenske uslove, a da pritom ne prestanu sa radom. Samim tim, kvalitet pri odabiru zvučnika mora biti prioritet.

Kako bezbedno koristiti audio sisteme na plovilu?

S obzirom na to da su zvučnici za plovilo dugotrajna investicija, nećete želeti da ih menjate svake sezone. Ipak, slana voda ili, sa druge strane, boravak plovila na reci, može predstavljati određene izazove za funkcionisanje vašeg audio sistema.

Ukoliko je elektronika zvučnika nedovoljno zaštićena, ona može biti i jeste izložena svim uticajima, pa tako i vodi i vlazi. Vlaga ima sposobnost da se “zavuče“ u vaš zvučnik i napravi nepopravljivu štetu. Isto tako, izlaganje direktnim sunčevim zracima može imati negativan uticaj na životni vek vaših zvučnika. Stoga je najbolje rešenje kupovati isključivo kvalitetne audio sisteme. Iako ćete verovatno izdvojiti veću sumu novca na početku, vaš novčanik će vam nakon određenog vremena biti zahvalan!

Bezbedna instalacija je takođe veoma važna. Postarajte se da su sve električne komponente bezbedne za upotrebu na vodi i osigurane. Jedino na ovaj način ne rizikujete svoju, ali i tuđu bezbednost. Slana voda i korozija mogu u velikoj meri oštetiti instalacije, te ih proveravajte s vremena na vreme.

Vrhunske zvučnike i audio sisteme za plovila možete pronaći u našem velikom asortimanu nautičke opreme.

Zvučnici za plovilo

Za više informacija o proizvodima iz naše ponude, prodavnica nautičke opreme Tehnonautika stoji vam na raspolaganju.