Blog

Mesto za vašu relaksaciju na vodi – Opremite kabinu broda na najbolji način

kako opremiti kabinu broda Tehnonautika 1

Jedno od najčešćih pitanja sa kojima se susreću vlasnici brodova jeste „kako opremiti kabinu broda„. Odgovor na ovo pitanje zavisi od mnogih faktora.

Plovidba uvek predstavlja izazov i avanturu za svakog pravog mornara. Plovljenje kroz neistražene predele, pogled na more, reku, obalu ili pučinu, „borba“ sa nemirnim morem ili talasima. Sve ovo, ali i mnogo više od toga, užitak je sam za sebe. Međutim, vlasnik broda, kao i ostali članovi, moraju imati i mesto, odnosno kutak za svoj odmor i relaksaciju na vodi. To mesto svakako je kabina broda. Jedan od najvažnijih segmenata pripreme plovila, pre nego što se otisnete put vode, jeste i uređenje, odnosno opremanje kabine broda. Bez obzira što ćete verovatno većinu vremena na vodi provesti van kabine, od njene uređenosti i udobnosti zavisi kakvo će vaše putovanje biti u celosti.

Stoga, zaplovite svojim brodom u novu sezonu spremni, uz najkvalitetnije opremljenu kabinu.

Kako opremiti kabinu broda – U zavisnosti od njene namene i vaših želja

Kabina broda, u najširem smislu, jeste zatvoreni prostor na ovom plovnom objektu koji predstavlja vašu drugu kuću na vodi. U njoj se možete odmarati, skloniti u slučaju nevremena na vodi, ili, pak, raditi neke druge privatne poslove. Zato je uređenje ovog dela broda jedan od najvažnijih elemenata svake plovidbe. Prema tome, kada se susretnete sa pitanjem „kako opremiti kabinu broda„, na umu morate imati više stvari. Pre svega, uređenja kabine broda zavisi od njene namene, odnosno od toga u koja vrsta broda je u pitanju, kao i koje su njegove dimenzije.

kako opremiti kabinu broda Tehnonautika 2

Recimo, različito je uređenje kabina manjih brodova i brodova za dugoročnu plovidbu sa većim brojem putnika. S druge strane, opremanje kabine broda zavisi i od vaših ličnih kriterijuma i preferencija. Na prvom mestu, ukoliko je to vaša želja ili je vaš posao takav, kabinu možete opremiti u svoj novi radni prostor. Putovanje na vodi predstavlja savršenu aktivnost u kojem svako ko se bavi kreativnim poslom (osmišljavanjem projekata, pisanjem, slikanjem, dizajnom…) može naći inspiraciju za rad. Takođe, imate apsolutnu slobodu da kabinu preuredite u svoj lični kutak u kojem ćete se samo vi maksimalno opuštati i uživati tokom dugih plovidbi.

I, na trećem mestu, ljubitelji dobrog provoda na vodi mogu pretvoriti u kutak za zabavu. Drugim rečima, kabinu broda možete opremite u idealno mesto za druženje sa porodicom i prijateljima.

Napravite dobru organizaciju kabine i obavezno održavajte red i higijenu unutar nje

Kada uređujete i opremate kabinu potrebnim stvarima, neophodno je da napravite dobru organizaciju unutar nje. To znači da kapacitet u kabini bude u potpunosti iskorišćen, a istovremeno dovoljno udoban i komforan za vaš boravak. Dakle, kabina broda, pre svega, treba da sadrži najosnovnije stvari koje su vam neophodne tokom svakog putovanja: vaš lični prtljag i druge lične stvari. U zavisnosti od veličine broda i njegove svrhe, kabina broda može sadržati kuhinjsku galanteriju, krevete i druge elemente uz koje ćete se, tokom plovidbe, osećati kao kod kuće.

Posebnu pažnju možete posvetiti i estetici enterijera kabine koja će vaš boravak na vodi upotpuniti. U tom smislu, neophodno je da imate i odgovarajuću opremu za ulepšavanje plovila. Međutim, pitanje „kako opremiti kabinu broda“ samo je prvi deo celokupne „slagalice“ koja se tiče njene uređenosti. Nakon što ste je uredili kako ste zamislili, kabinu, kao i higijenu unutar nje, morate redovno održavati i štititi od neželjenih spoljašnjih uticaja. Dakle, kabinu morate periodično čistiti od prljavštine.

kako opremiti kabinu broda Tehnonautika 3

Boravak na vodi neminovno podrazumeva i vlagu. Kako ne biste imali problema sa vlagom, neophodno je da kabinu opremite i adekvatnom ventilacionom opremom.

Oprema za uređenje kabine broda – Obezbedite sebi maksimalnu relaksaciju

Na kraju krajeva, svaki vlasnik broda želi kabinu da opremi tako da mu obezbedi maksimalnu relaksaciju. Što bi se reklo – kutak za svaki trenutak. Da bi to bilo omogućeno, morate sebi u kabini osigurati mir, jer buka na vodi ume da bude veliki problem. Dakle, postarajte se da zvučna izolacija kabine bude kvalitetna i izdržljiva. Takođe, ogradite kabinu vrhunskim prozorima, revizijma i lufterima, zarad kompletnog ugođaja na moru. Kako kabina treba da predstavlja prostor u kojem ćete se opuštati i uživati, neophodno ju je opremiti odgovarajućim sedištima, odnosno stolicama i stolovima.

Mogućnosti su, zaista, mnogostruke, što znači da možete personalizovati ovaj prostor na način koji vama najviše odgovara. Stoga, ne morate više da se pitate „kako opremiti kabinu broda„, jer je izbor u potpunosti na vama. Ukoliko želite da pronađete opremu pomoću koje ćete na najekonomičniji i najefikasniji način urediti svoju kabinu, onda je Tehnonautika pravo rešenje za vas. Naša prodavnica nautičke opreme nudi vam apsolutno sve što vam je potrebno za sigurnu plovidbu i vrhunski doživljaj na vodi. Pored nautičke, prodajemo, po najpovoljnijim cenama, i palubnu opremu, kao i sigurnosnu opremu za za sva plovila.

Najširi izbor celokupne plovidbene opreme možete pronaći u našem jedinstvenom web-shopu, tako da kupovinu možete obaviti i online putem. Tehnonautika se nalazi na Keju Osobođenja 23 u Zemunu i prostire na neverovatnih 280 metara kvadratnih, tako da ne možete da nas „omašite“. Ili, kontaktirajte nas odmah i poručite opremu za svog „ljubimca“ na vodi.

1 thoughts on “Mesto za vašu relaksaciju na vodi – Opremite kabinu broda na najbolji način

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *