Blog

Sportovi na vodi – Oprema koju morate posedovati!

Sportovi na vodi

Sportovi na vodi predstavljaju pravu avanturu, bilo da se odigravaju na moru, jezeru, reci ili nekoj drugoj vodenoj površini.

S obzirom na to da se svrstavaju u red ekstremnijih sportova, važno je posedovati adekvatnu opremu. Šta vam je sve neophodno od dodatne opreme za sportove na vodi otkriva vam prodavnica nautičke opreme Tehnonautika.

Sportovi na vodi mogu biti potencijalno opasni bez adekvatne zaštite

Kada su u pitanju svi ekstremni sportovi, pa tako i sportovi na vodi, nikako se ne sme smetnuti sa uma osnovna stvar – sigurnost i bezbednost svih učesnika.

Kako ne bi dolazilo do nepredviđenih situacija, nezgoda i povreda, u svakom trenutku morate posedovati sigurnosnu opremu. Ovo važi za bilo koji sport na vodi.

Sportovi na vodi

Pre nego što i pomislite da se upustite u bilo kakvu pustolovinu divljim rečnim vodama ili na otvorenom moru, važno je da se dobro pripremite. Priprema za sportove na vodi ima ogromnu ulogu u zaštiti od neželjenih situacija. S obzirom na to da se sportovi na vodi odigravaju u letnjim mesecima kada živa u termometru pređe 30 stepeni, važno je zaštiti se i od štetnih UV zračenja. Ovo podrazumeva nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom, ali i izbegavanje bilo kakvih aktivnosti u periodu kada je zračenje najjače.

Nije preporučljivo samostalno bavljenje bilo kakvim sportom na vodi, bez nadzora ili znanja članova porodice. Ukoliko se ipak odlučite da sami isplovite kajakom ili sami krenete na plivanje, važno je da obavestite svoju porodicu ili prijatelja o tome.

Od izuzetnog je značaja i praćenje vremenske prognoze, odnosno vremenskih prilika. Iako je vreme često nepredvidivo, pogledajte vremensku prognozu pre nego što se prepustite talasima mora ili brzacima reke.

Sportovi na vodi – Zaštitna i sigurnosna oprema kao najvažniji faktor

Tek kada ste preduzeli sve neophodne mere predostrožnosti, može započeti uživanje u atraktivnim sportovima na vodenim površinama. Ipak, nikako ne smete zaboraviti da sa sobom ponesete i adekvatnu signurnosnu opremu. Jedino na taj način možete biti potpuno bezbedni na vodi. Iz tog razloga je zaštitna i sigurnosna oprema najvažniji faktor prilikom učestvovanja u sportskim aktivnostima na moru ili reci.

Zaštitna oprema podrazumeva mnogo različitih elemanta, u zavisnosti od toga kojim sportom planirate da se bavite. Ono što je zajedničko praktično svih sportovima na vodi jeste upotreba sigurnosnih pojaseva. Bez obzira na to koliko ste dobar plivač ili koliko imate iskustva u plivanju, sigurnosni pojas uvek morate nositi na sebi kada se nađete na većoj vodenoj površini. Oni su dizajnirani tako da sprečavaju potonuće i dolaze u više različitih dimenzija (za odrasle osobe i za decu). U našoj prodavnici nautičke opreme možete pronaći i specijalne sigurnosne pojaseve za neplivače. Oni su dizajnirani tako da okrenu nesvesnog korisnika licem prema gore i na taj način spreče najgori ishod.

Dakle, bez adekvatnog sigurnosnog pojasa ni u kom slučaju ne bi trebalo započinjati bilo kakvu aktivnost koja podrazumeva bivstvovanje na vodi.

Određeni sportovi na vodi podrazumevaju nošenje seta prve pomoći, kao i pojaseva, kanapa, potkovica ili koluta za spasavanje.

Opremu za razne vrste sportova na vodi možete pronaći u prodavnici nautičke opreme Tehnonautika

Ukoliko ste ljubitelj skijanja na vodi, u prodavnici Tehnonautika možete pronaći najkvalitetnije skije koje će vam pomoći da unapredite svoje performanse. Skijanje na vodi podrazumeva i korišćenje dodatne opreme. Tako vam, naprimer, može zatrebati i kuka za vuču skijaša. Nudimo vam samo kuke izrađene od kvalitetnog, nerđajućeg čelika koje su potpuno bezbedne za korišćenje. Dodatna oprema za skijanje podrazumeva i ručke za skijanje, kao i plutajući konopac.

Sportovi na vodi

Ukoliko ste, pak, ljubitelj kajakštva i uživate u kroćenju divljih voda, onda je Aqua Marina Kayak Steam 412 Professional 2P kajak na naduvavanje odlično rešenje za vas. Ovaj kajak predstavlja jedan od najboljih kajaka na naduvavanje na domaćem tržištu. Izuzetno je izdržljiv i otporan, te čini da se osećate potpuno bezbedno u njemu.

Širok asortiman opreme za sportove na vodi u svakom trenutku možete pogledati na našem web shop-u. Osim toga, nudimo vam najveći izbor nautičke i palubne opreme, koja će vam pomoći da svaka vaša naredna plovidba bude pravo uživanje, bez brige i komplikacije. Posetite nas!

1 thoughts on “Sportovi na vodi – Oprema koju morate posedovati!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *