Blog

Tende za čamac – Zašto se koriste?

Tende za čamac

Tende za čamac se koriste u zaštitne svrhe, kada je vaše plovilo na otovorenom moru, na reci ili drugoj vodenoj površini.

Ova vrsta nautičke opreme ima više svrha, ali se najčešće koristi kao zaštita od vremenskih uslova na čamcima. One su neophodnost ukoliko provodite vreme na vašem plovilu u vreme kada je sunce najjače. Zato se preporučuje njihovo korišćenje, naročito u letnjem periodu.

Koju kod vrstu čamaca da posedujete, nikada ne bi trebalo da isplovljavate bez odgovarajuće tende za čamac.

Zašto su tende za čamac pametan izbor prilikom svake plovidbe?

Svi iskusni nautičari reći će vam isto – zaštita od sunca je od neprikosnovene važnosti kada je u pitanju boravak na vodenim površinama u toku dužeg vremenskog perioda.

S obzirom na to da čamac predstavlja otvorenu vrstu plovila, bez adekvatne zaštite za sunce nikako ne bi trebalo da započnete plovidbu.

Možete pomisliti da je sasvim dovoljno staviti kačket, kapu ili neki drugi prekrivač za glavu, naneti kremu za zaštitu od UV zračenja i to je to. Međutim, varate se. Sunčevi zraci mogu biti toliko jaki, naročito u popodnevnim časovima, da to svakako neće biti dovoljno da vas zaštiti od negativnih uticaja sunčevih zraka.

Tende za čamac

Tende za čamac

 

Tende za čamac su efikasno, praktično i ekonomično rešenje za dodatnu zaštitu od sunca. One se veoma lako postavljaju i montiraju, a zauzvrat pružaju dodatan hlad tokom duže ili kraće plovidbe.

S obzirom na to da je prilikom plovidbe potrebno mnogo razmišljanja oko svih elemenata sigurnosti, neretko se dešava da se u potpunosti zaboravi na zaštitu od sunca. Većina amatera u nautičkom svetu fokusira se na sigurnosnu opremu, kao što su pojasevi za spasavanje, bove ili slično, a zaboravlja ostale elemente. Ne dozvolite da se ovo dogodi i vama. Nabavite svoju tendu za čamac već danas.

Tende za čamac odlična su zaštita od letnjih pljuskova

Složićete se sa nama – kada dođe leto, niko ne razmišlja o mogućnosti kiše ili loših vremenskih uslova. Leto je godišnje doba kada svi očekujemo lepo vreme, jako sunce i velike vrućine. Ipak, usled zagrevanja tla i vodenih površina, kao posledicu imamo isparavanja koja se pretvaraju u relativno česte letnje pljuskove. Iz tog razloga, ne sme se zapostaviti praćenje vremenske prognoze pre nego što se isplovi.

Ipak, uvek postoje nepredviđene situacije. Tako se može dogoditi da vas na sred otvorenog mora ili reke zadesi letnji pljusak. U tom slučaju će vam tenda za čamac itekako biti od pomoći.

Osim što štite od direktnih sunčevih zraka, tako su i odlična zaštita od manjih pljuskova. Naravno, na prvom mestu je zaštita vas kao osobe na čamcu. U te svrhe, tende su odlična zaštitna oprema.

Tenda za čamac je sačinjena od visokokvalitetnih materijala

S obzirom na to da je vaš čamac ili gliser u većini slučajeva na vodi, važno je da tenda koju kupujete bude sačinjena od visokokvalitetnih materijala.

Rasklopiva tenda za čamac Bimini, koju možete pronaći u našoj prodavnici Tehnonautika, jedna je od takvih tendi. Sačinjena je od izdržljivih aluminijumskih cevi i kvalitetnih plastičnih zglobova i spojnica. Naravno, ne sme se zaboraviti ni posebno impregnirano nautičko platno. Ova tenda je izuzetno otporna na UV zračenja i ne bledi pod njihovim uticajem. U kompletu sa tendom dolaze i kanapi za utezanje tende na čamcu i komplet za montažu.

Tende za camac

U našoj širokoj ponudi možete pronaći i kvalitetne cerade i prekrivke za plovila, koja su od naročite važnosti zimi, kada je vaše plovilo na suvom. Zaštita plovila u toku zimskih meseci se takođe ne sme zanemariti. Kako vaše plovilo ne bi bilo oštećeno delovanjem loših vremenskih uslova, morate ga na adekvatan način zaštititi.

Sve što vam je neophodno za udobnu i sigurnu plovidbu – sigurnosna oprema, boje i farbe za čamac, antialgini i slično – možete pronaći u prodavnici nautičke opreme Tehnonautika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *