Blog

Audio sistemi za plovila – Za nezaboravan doživljaj!

Audio sistemi za plovila

Audio sistemi za plovila su neizostavan deo elektronike koji svaki polovni objekat mora posedovati.

Ništa ne može zameniti osećaj uzbuđenosti i radosti ploveći brodom po toplom, sunčanom danu. Dolaskom lepšeg vremena, vlasnici se odlučuju da provozaju svoja plovila, pa su tako i aktivnosti na vodi obimniji. Među vodenim sportovima spadaju i kajakaštvo, paraglajding, skijanje na vodi i još mnogi drugi.

U turističke svrhe se koriste brodovi i čamci, koji ne manjkaju nezaboravna iskustva uz savršeno društvo. Dobra muzika uz dobro društvo može podignuti zabavnu atmosferu na viši nivo. Sva vaša čula mogu uživati uz prelep pogled na prirodu, kao i uz vašu omiljenu muziku.

Kako bi muzika što bolje uticala na vaše raspoloženje, potrebno je imati kvalitetne zvučnike i tu nastupaju audio sistemi za plovila. Nakon montaže pojačala i instalacije zvučnika, vaš stereo sistem je spreman za akciju.

Audio sistemi za plovila – Kako izabrati kvalitetno?

Prilikom nabavke stereo sistema za plovila, morate razmišljati o određenim uslovima. Nevezano za to koju muziku slušate, audio sistem koji izaberete mora podržati svaki žanr i time dokazati svoj kvalitet. Kako bi se zadovoljile muzičke želje i potrebe, donosimo vam nekoliko saveta kako izabrati adekvatan audio sistem za plovila.

Audio sistemi za plovila

Najpre, pobrinite se da tokom plovidbe zvučnici budu dovoljno bučni i snažni. U odnosu na auto koji je zatvoren i gde zvuk može da odjekuje, na plovilima zvuk može da „umakne“ zbog toga što je brod na otvorenom. Iz tog razloga je bitno obezbediti moćan audio sistem. Čak i pored ograničenog budžeta, preporučuje se da se uloži u kvalitetne stereo sisteme pouzdanog brenda, poput BOSS MARINE audio sistema ili VELEX MARINE audio sistema. Stereo sistemi visokog kvaliteta su bitni kako bi izdržali sve ekstremne uslove koji mogu da pogode plovilo na otvorenom, pa samim tim i duže trajali. Jačina zvučnika je bitna kako bi mogla da zaseni svu buku koju proizvodi sam čamac, i shodno tome muzika bila u potpunosti jasna.

Zatim, dodavanje subwoofera i pojačala za još bolji zvuk nije na odmet. Ukoliko volite da krstarite sa društvom ili priredite malu zabavu na svom plovilu, subwoofer će upotpuniti užitak u muzici. Dodavanjem pojačala stereo sistemu može se obezbediti još veća jačina bez naprezanja zvučnika i opreme, tako da ono zvuči daleko bolje i kvalitetnije. Subwoofer čini da žurka na brodu oživi svojim niskim basom.

Kako se pušta muzika u savremenom dobu? Većina ljudi poseduje pametne telefone ili neki drugi uređaj sa kojim se zvučnici mogu povezati. Veliki broj audio sistema podržava funkcije za povezivanje sa pametnim uređajem, poput Bluetooth-a, AUX ulaza, kao i radio prijemnika. Na ovaj način se može pustiti omiljena plejlista sa telefona i maksimalno uživati u plovidbi.

Obezbeđivanje kvaliteta stereo sistema

Nakon kupovine audio sistema, neophodno ga je osigurati, kako bi vek trajanja bio što duži. Svako vodeno okruženje, bilo to rečno, jezersko ili morsko, može uticati na elektroniku ukoliko nije zaštićena. Koroziju i oštećenje može izazvati voda ukoliko se zavuče u zvučnike i pojačala. Takođe, dugoročno izlaganje suncu i štetnim zracima može uticati na narušavanje kvaliteta i efikasnosti.

Audio sistemi za plovila su specifični i posebno osmišljeni kako bi odupreli svim izazovima kojima su izloženi na plovilu. Iz tog razloga, bitno je uložiti u adekvatne stereo sisteme pogodne za određeno vozilo i ne koristiti audio sisteme predviđene za automobile.

Pravilna instalacija igra veliku ulogu u dugotrajnosti audio sistema. Zbog toga svaka komponenta sistema mora biti prilagođena tipu plovila. Slana voda vrlo brzo može oštetiti električne instalacije, shodno tome je bitno koristiti plastiku umesto drvenih elemenata, kako bi se onemogućilo stvaranje buđi.

Koji su najbolji audio sistemi za plovila?

Audio sistemi za plovila imaju sposobnost da obezbede nesvakidašnji i veličanstveni doživljaj dok plovite.

Ukoliko ste ambiciozni da ugradite kvalitetan stereo sistem u svoje plovilo, Tehnonautika vam stoji na raspolaganju. Prodavnica nautičke opreme u Beogradu vam pruža izbor komplet audio sistema za plovila, kao i pojedinačne zvučnike i subwoofere. Među ponudom se nalaze BOSS MR101 subwoofer, BOSS MRWT69 zvučnik, kao i VELEX VX150S set audio sistema.

Audio sistemi za plovila

Osim audio sistema za vaše plovilo, Tehnonautika svojim kupcima nudi i celokupnu nautičku i palubnu opremu. Ponuda se može pogledati na web shopu, kao i u radnji na Keju oslobođenja 23 u Zemunu. Naše profesionalno osoblje vam stoji na raspolaganju za bilo kakva pitanja, s tim se osećajte slobnodno da nas posetite ili pozovete. Uz Tehnonautiku vaša plovidba postaje predivan doživljaj.

1 thoughts on “Audio sistemi za plovila – Za nezaboravan doživljaj!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *