Blog

Oprema za vodene sportove – Uživanje u lepim danima na vodi!

Oprema za vodene sportove

Oprema za vodene sportove neophodna je svim ljubiteljima avantura i uživanja na vodenim površinama.

Sportovi na vodi obuhvataju širok spektar različitih aktivnosti – od kajakaštva preko raftinga do skijanja na vodi. Avanturistički duh prati ljubitelje ovakvih sportova. Uživanje u prirodi i otvorenim vodenim površinama aktuelno je tokom cele godine, iako su najbolje temperature za sportove na vodi zapravo letnje i jesenje. Dakle, iskoristite lepe jesenje dane za bavljenje omiljenim vodenim sportom, dok vremenski uslovi to dozvoljavaju.

Dodatna oprema za vodene sportove je veoma važan aspekt. Pod opremom mislimo i na dodatke kao što su vesla, skije ili plutajući kanapi, ali i na sigurnosnu opremu.

Sigurnosna oprema za vodene sportove

Sigurnosna oprema za vodene sportove se nikako ne sme smetnuti sa uma. Pre nego što se upustite u avanturu svog života na vodi, morate proveriti da li ste pravilno obezbeđeni.

Oprema za vodene sportove

Bez obzira na to da li ste iskusan plivač ili ne, sigurnosni pojasevi su neophodni! Ni u kom slučaju se ne bi trebalo baviti sportom na vodi bez adekvatne zaštitne opreme.

Sigurnosni pojasevi su dizajnirani i osmišljeni na način da sprečavaju potonuće u slučaju nezgoda. Kao što biste sigurnosni pojas ili prsluk obukli tokom duže ili kraće plovidbe brodom ili čamcem, isto tako ga morate nositi i prilikom drugih aktivnosti na vodi. Skijanje na vodi ili kajakaštvo nezamislivo je bez upotrebe i korišćenja ovih prsluka. Naročito bi ih trebalo nositi kada se bavite raftingom, na rečnim brzacima i divljim vodama.

Osim toga, sigurnosne prsluke moguće je pronaći u raznim veličinama, pa tako i u dečijim. Pojasevi za neplivače takođe su veoma popularan izbor. Pojas za neplivače dizajniran je tako da okrene nesvesnog korisnika licem prema gore i spreči katastrofalne posledice.

Zapamtite, zaštita i bezbednost moraju biti prioritet prilikom bavljenja bilo kojim sportom na vodi. Isto tako, sigurnosna oprema za plovila mora biti prioritet ukoliko isplovljavate morem radi bavljenja određenim sportom.

Ekstremni sportovi na vodi zahtevaju dodatnu zaštitu

Vodeni sportovi uglavnom se svrstavaju u red ekstremnijih sportova. Iz tog razloga, zaštitna oprema se svrstava među najvažniju.

Osim zaštitnih prsluka i pojaseva, za određene sportove postoji i dodatna zaštitna oprema. Tako se za rafting mogu koristiti zaštitne kacige. Kroćenje divljih voda svakako je uzbudljivo, ali se sigurnost ne sme zanemariti.

Za skijanje na vodi od presudne je važnosti koristiti adekvatne rukavice kojima ćete uhvatiti ručku za skijanje. Ove ručke izrađuju se od izdržljivog aluminijuma i obložene su mekom gumom, radi sprečavanja proklizavanja.

Osim toga, za skijanje na vodi preporučuje se i potreba plutajućeg užeta ili kanapa. Ovo uže vam može poslužiti za spas u nezgodnim situacijama. Ima sposobnost plutanja na vodi, pa ga tako možete uhvatiti ukoliko za to postoji potreba. Ipak, njegova osnovna svrha jeste za vuču korisnika tokom skijanja.

Oprema za vodene sportove dostupna je u Tehnonautici

Prodavnica nautičke opreme Tehnonautika poseduje veliki asortiman opreme za vodene sportove.

Kod nas možete pronaći najkvalitetnije skije, kako za odrasle osobe tako i za osobe telesne težine do 50 kilograma. Zahvaljujući zaobljenim rubovima, mogu se koristiti i kao monoski.

Oprema za vodene sportove

U našoj ponudi nalazi se i izuzetno kvalitetan kajak na naduvavanje Aqua Marina Steam, koji će vam pružiti nezaboravne trenutke na vodi!

Osim opreme za sportove na vodi, kod nas pronađite i sve što vam je potrebno za udobnu i komfornu plovidbu. Nautička oprema kao što su bokobrani i bove, sistemi za navigaciju, audio sistemi za plovila i mnogo drugih elemenata opreme čekaju vas u Tehnonautici!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *