Blog

Prodaja nautičke opreme Beograd

Prodaja nauticke opreme Beograd

Prodaja nautičke opreme Beograd pravo je rešenje kada vam zatreba nova zaštitna, sigurnosna ili palubna oprema za plovilo.

Plovidba otvorenim vodama može biti zaista uzbudljivo i neponovljivo iskustvo. Ukoliko ste iskusan nautičar, onda sigurno znate da svaka komponenta broda ili drugog plovnog objekta mora biti u savršenom redu. Jedino se na taj način stiče potpuna sigurnost svih putnika na brodu, pa i vas samih.

Dakle, pre nego što se i upustite u avanturu zvanu plovidba jezerom, morem ili rekom, postarajte se da je sa vašim plovilom sve u redu. Priprema plovila je od krucijalnog značaja za potpuni užitak na vodi.

Ukoliko vašem plovilu nedostaje određena oprema, prodaja nautičke opreme Beograd i prodavnica Tehnonautika vaš su najbolji izbor.

Prodaja nautičke opreme Beograd – Sigurnosna oprema za vaše plovilo

Sigurnosna oprema za plovilo jedna je od najvažnijih aspekata nautičke opreme.

Bez adekvatne sigurnosne opreme ni u kom slučaju ne bi trebalo isplovljavati. Možda se pitate šta sve spada u ovu kategoriju nautičke opreme? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, na pravom ste mestu.

Pre svega, sigurnosni prsluk mora se naći na vašem plovilu. Po jedan sigurnosni prsluk za svakog putnika standard je od kojeg se ne bi smelo odustajati.

Prodaja nauticke opreme Beograd

Sigurnosni prsluk može se pronaći u raznim dimenzijama, kako bi odgovarao merama svih ljudi. Takođe, na tržištu postoje i sigurnosni prsluci za neplivače, koji služe da okrenu potencijalnog davljenika licem nagore, u ekstremnim situacijama. I za decu takođe postoje sigurnosni prsluci.

Pojasevi i kolutovi za spasavanje takođe su deo standardne sigurnosne opreme, baš kao i plutajući kanapi, odnosno užad. Ova užad su dizajnirana tako da ih davljenik može uhvatiti u slučaju potonuća broda. Kao što im i samo ime kaže, oni ostaju da plutaju na vodi.

Setovi prve pomoći takođe se moraju naći na vašem brodu, kako bi vam uvek bili pri ruci.

Palubna nautička oprema

Prodaja nautičke opreme Beograd ne bi bila potpuna bez adekvatne palubne opreme.

Merdevine za plovila smatraju se neophodnom palubnom opremom. Bez merdevina praktično bi bilo nemoguće popeti se i sići sa broda. Merdevine postoje u više različitih oblika i veličina, ali se mogu podeliti u dve grupe. Fiksne merdevine su, kao što im i naziv kaže, fiksirane za sam brod. Druga vrsta su prenosne merdevine. One se postavljaju samo kada za to postoji potreba.

Vesla takođe spadaju u palubnu opremu. Interesantna je činjenica da se vesla svrstavaju u najstariju nautičku opremu. Ranije su se izrađivala od drveta, dok se danas mogu pronaći u kombinaciji aluminijuma i tvrde plastike.

Kapani za čamce imaju ogromnu ulogu u nautičkom svetu. Bez njih je plovidba praktično nemoguća. Služe za upravljanje jedrima, a neophodni su i za osiguravanje svih stvari na palubi koje nisu fiksne. Bez kanapa za čamac ne bi trebalo isplovljavati, ni u jednoj situaciji.

Ostala nautička oprema koju možete pronaći u našoj prodavnici

Pored sigurnosne i palubne opreme, na vašem brodu mora se naći i ostala nautička oprema koja osigurava vašu plovidbu i čini vas bezbednim na otvorenim vodama.

Bokobrani i bove se takođe moraju pronaći na vašem brodu. Bokobrani postaju neophodni prilikom usidravanja broda u luku ili prilikom “parkiranja“ plovila do drugog plovila. Stoga, ne zaboravite na ova dva veoma važna elementa nautičke opreme.

Pored toga, u prodavnici Tehnonautika možete pronaći opremu za izvlačenje čamaca, kao i inox galanteriju, creva za gorivo, izduv i ventilaciju, valjke za prikolice i slično.

Kod nas možete pronaći i najkvalitetnija ulja za motore, kako brodske tako i vanbrodske. Takva ulja su i Liqui Moly motorna ulja.

U Tehnonautici pronađite i opremu za sportove na vodi, kao i raznu dekoraciju za brod.

Prodaja nauticke opreme Beograd

Posetite naš web shop i pogledajte celokupni asortiman koji vam nudimo. Pronađite sve neophodno za sigurnu i udobnu plovidbu!