Blog

Prodaja opreme za plovila – Sve na jednom mestu!

Prodaja opreme za plovila

Prodaja opreme za plovila pravo je rešenje za osobe koje žele da učine svoje plovilo bezbednim i sigurnim za narednu sezonu.

Kvalitetna nautička oprema preduslov je svake komforne i ugodne plovidbe. Kako biste uspešno održavali svoje plovilo, bez obzira na to da li se profesionalno bavite plovidbom ili ne, važno je da posedujete adekvatnu plovidbenu, palubnu i sigurnosno-zaštitnu opremu.

Kako biste mogli da nesmetano upravljate svojim plovilom, morate se postarati da kupite adekvatnu opremu za vanbrodske ili brodske motore. Isto tako, možda će vam zatrebati i kvalitetne prekrivke i cerade, kada je u pitanju čuvanje i održavanje vozila van plovidbene sezone. Možda je vašem motoru neophodno menjanje ulja? Možda ćete za sledeću sezonu morati naneti antivegetativni premaz (antialgin) ili ga ponovo ofarbati. Sve ovo svrstava se u nautičku opremu i u jednom trenutku biće potrebno vašem plovnom objektu.

Šta sve podrazumeva prodaja opreme za plovila otkriva vam prodavnica nautičke opreme u Beogradu, Tehnonautika.

Prodaja opreme za plovila – Sigurnosna nautička oprema

Prodaja opreme za plovila podrazumeva i prodaju sigurnosne nautičke opreme. Možda i najvažniji aspekt nautičke opreme jeste sigurnosna oprema. Bez adekvatne i visokokvalitetne sigurnosne opreme ni u kom slučaju ne bi trebalo započinjati plovidbu.

Kako bi svi putnici na brodu bili poptuno bezbedni, na vašem plovilu mora se naći sigurnosna oprema. Sigurnosno-zaštitna oprema podrazumeva kolutove i pojaseve (prsluke) za spasavanje, set prve pomoći, plutajuću užad, kanape, splavove za spasavanje, ispolce za vodu i slično.

Prodaja opreme za plovila

Najvažniji deo sigurnosne opreme svakako su kolutovi i prsluci za spasavanje. Kolutovi za spasavanje moraju biti pravilno raspoređeni na vašem plovilu, kako bi se što pre do njih došlo u slučaju opasnosti. Osim toga, mora ih imati dovoljno za sve putnike na brodu, čamcu ili drugom plovnom objektu.

Pored toga, sigurnosni i prsluci za spasavanje takođe su veoma važni. Naročito su važni kada se na brodu nalaze osobe koje ne umeju da plivaju. Takođe, u prodavnici Tehnonautika možete pronaći i prsluke specijalno dizajnirane za neplivače. Njihova osnovna razlika jeste mehanizam koji omogućava okretanje davljenika licem na gore u slučaju potonuća broda ili druge nesreće. I prsluci za decu se takođe moraju naći na vašem brodu ukoliko se na brodu nalaze deca.

Palubna nautička oprema

Ukoliko već planirate narednu plovidbu rekom ili morem, morate planirati i narednu nabavku plovidbene opreme. Pored sigurnosne opreme, biće vam neophodna i određena palubna nautička oprema.

Svaki zaljubljenik u nautiku zna da su merdevine izuzetno važne za jedno plovilo. One su neophodne prilikom ukrcavanja na plovilo, a ponekad vam mogu olakšati i kretanje po samom brodu. Na domaćem tržištu možete pronaći veliki izbor merdevina za plovilo, a naša prodavnica nudi vam različite modele. Kod nas možete pronaći izuzetno kvalitetne merdevine od tvrde plastike i kanapa. Pored toga, možete kupiti i INOX merdevine na rasklapanje ili INOX merdevine sa rukohvatom.

Pored toga, kod nas možete pronaći i različite vrste gazišta.

Kada je u pitanju opremanje kabine, biće vam neophodna i kvalitetna sedišta. Prodavnica Tehnonautika nudi vam veliki asortiman opreme za kabinu.

Prodaja opreme za plovila – Boje i antialgini i ostala nautička oprema

Kada je u pitanju opremanje i održavanje plovila, boje i antialgini svakako će vam biti potrebni.

Priprema plovila za isplovljavanje podrazumeva i nanošenje nove, sveže boje na vašem plovilu, ali i drugih zaštitnih premaza. Takvi premazi svakako su i antialgini. Ovakva vrsta premaza zaštitiće vaše plovilo od morskih mikroorganizama, algi i drugih stvari tokom same plovidbe. Stručnjaci savetuju da se antialgini nanose barem jednom godišnje ili jednom u dve godine, ukoliko plovilo ne koristite tako često.

Prodaja opreme za plovila

U našoj prodavnici možete pronaći svu gore navedenu opremu za plovila, ali i svu ostalu nautičku opremu koja vam može zatrebati. Posetite naš web shop ili naš maloprodajni objekat u Beogradu!