Blog

Oprema za gumene čamce

Oprema za gumene camce

Oprema za gumene čamce biće vam neophodna prilikom održavanja ovih plovnih objekata.

Gumeni čamci, odnosno čamci na naduvavanje, postaju sve popularniji izbor nautičara širom sveta. Ljubitelji plovidbe rekom uz upotrebu gumenog čamca znaju koliko je ovo iskustvo zapravo jedinstveno. Svako plovilo na svoj način može doprineti ugođaju plovidbe, a gumeni čamci zaista pružaju poseban vid plovidbe.

U poslednjih nekoliko godina potražnja za ovakvom vrstom plovnog objekta se i više nego povećala. Razlog za to su novi metodi i načini izrade čamaca, kao i jači materijali koji se koriste prilikom ovog procesa.

S obzirom na povećanu potražnju gumenih čamaca, veoma je važno znati i koja oprema će vam biti potrebna kada budete kupili novo plovilo od gume. Pored toga, moraćete da naučite i kako se oni pravilno održavaju, kako biste iskoristili pun potencijal i sve mogućnosti koje nude čamci na naduvavanje. Ovo pravilo ne važi samo i isključivo za gumene čamce, već i za sve ostale vrste čamaca, kao što su čamci od aluminijuma ili drveta.

Koja će vam oprema za gumene čamce biti neophodna?

Ukoliko planirate da nabavite novi gumeni čamac, biće vam neophodna i oprema za gumene čamce.

U prodavnici Tehnonautika u Beogradu možete pronaći najveći izbor odgovarajuće opreme za čamce.

Oprema za gumene camce

Ukoliko planirate da provedete određeno vreme na vodi i pritom koristite gumeni čamac, možda će vam biti od koristi nosači vesla. U našem asortimanu nalaze se najkvalitetniji nosači vesla u crnoj i sivoj boji koji se odlično uklapaju u gotovo svaki gumeni čamac.

Pored toga, u našoj ponudi možete pronaći i točkove za gumene čamce. Točkovi za gumene čamce pomoći će vam prilikom izvlačenja čamaca iz vode i postavljanja istog na prikolicu. Pored toga, u neophodnu opremu za gumene čamce spadaju i merdevine koje se mogu postaviti i skinuti po potrebi.

Kada govorimo o opremi za gumene čamce, ne možemo a da ne spomenemo i cerade. Cerada za čamce izrađena je od poliesterske tkanine u sivoj boji, otporne na UV zracenje i ostale vremenske uslove. U kompletu dolazi sa gumenom gurtnom za dotezivanje. Osim toga, kod nas možete pronaći cerade različitih dimenzija, u zavisnosti od vaših potreba.

Redovno održavanje i oprema za gumene čamce

Prosečni životni vek gumenih čamaca je više od jedne decenije uz redovno i pravilno održavanje. Njegovo trajanje može zavisiti od mnogo različitih faktora, a najvažniji je svakako materijal od kojeg je izrađen. Pored toga, i od načina na koji se skladišti kada se ne koristi takođe zavisi i životni vek čamca na naduvavanje.

Čamci na naduvavanje najčešće se oštećuju usled neadekvatnog održavanja i upotrebe nekvalitetne opreme. Ipak, ne treba strahovati od održavanja gumenih čamaca, jer ono zapravo nije naročito teško.

Pre svega, vodite računa da vaš gumeni čamac nije izložen sunčevim zracima bez prethodno naprskanog spreja za zaštitu od UV zračenja.

Nakon svakog korišćenja čamca neophodno ga je isprati vodom. Na ovaj način sprečava se nagomilavanje peska, prašine i ostale prljavštine koja vremenom može oštetiti plovilo. Ovo je ujedno i najvažniji aspekt održavanja gumenih čamaca. Postarajte se da okrenete čamac nakon ispiranja vodom, kako bi se u potpunosti osušio. Na taj način sprečava se i buđ i propadanja čamca usled ustajale vode u njemu. Jedino suv čamac može se bezbedno skladištiti.

Gde pronaći najkvalitetniju opremu za čamce na naduvavanje?

U prodavnici Tehnonautika možete pronaći najkvalitetniju opremu za čamce na naduvavanje, odnosno gumene čamce.

Pored toga, kod nas možete pronaći i svu ostalu nautičku opremu koja vam može zatrebati – palubnu, sigurnosno-zaštitnu opremu, kao i ostalu plovidbenu opremu.

Oprema za gumene camce

Na našem web shop-u pronađite sve što vam je neophodno i od opreme za izvlačenje plovila, kao i kozmetiku za održavanje higijene na plovnom objektu i slično. Posetite nas!