Blog

Rezervoari goriva za čamce

Rezervoari goriva za camce

Rezervoari goriva za čamce predstavljaju neophodnost u slučaju duže plovidbe i pustolovina na vodi.

Nijedna plovidba nije zamisliva bez upotrebe odgovarajuće i kvalitetne nautičke opreme. Među najtraženijom nautičkom i plovidbenom opremom svakako su i kanisteri, odnosno rezervoari. Može se reći da dve vrste prednjače. To su rezervoari za gorivo i rezervoari za vodu.

Kako se letnja sezona sve više približava, to može značiti samo jedno – savršene temperature i uslovi za boravak na vodi, jahti, jedrilici ili čamcu. Međutim, ni u kom slučaju ne sme se zaboraviti na dodatnu opremu, koja se u svakom trenutku mora naći na vašem plovilu.

Kada govorimo o plovidbi na duže staze i duži vremenski period, sa pravom možemo reći da ona zahteva mnogo dužu pripremu i planiranje. Ne sme se zaboraviti na mnogo toga, uključujući i višak odeće, obuće, zaštitnu opremu u vidu sigurnosnih pojaseva i prsluka, ali i na rezervoare za vodu i gorivo.

Čemu služe rezervoari goriva za čamac i rezervoari za vodu otkriva vam prodavnica nautičke opreme u Beogradu, Tehnonautika.

Zašto su vam neophodni rezervoari za vodu?

Svaki trenutak proveden na plovilu, bez odgovarajuće zalihe vode u rezervoaru ne može biti siguran i bezbedan. Duži boravak na vodenim površinama kao što su mora, jezera ili reke zahteva skladištenje vode u rezervoarima ili kanisterima. Voda koja se skladišti u rezervoarima može se koristiti za održavanje higijene, ali se ne preporučuje za piće. S obzirom na to da se ovakva voda koristi za tuširanje, pranje ruku ili umivanje, mora se voditi računa o dezinfekciji i pravilnom čišćenju kanistera. Jedino voda tretirana na ovakav način može biti sigurna za korišćenje.

Rezervoari goriva za camce

Stoga, ne čudi ni podatak da svaki iskusni nautičar zna vrednost rezervoara za vodu. Iako se ne preporučuje za piće, ponekad možda nemate drugog izbora. Zato bi se trebalo dobro pripremiti pred svako isplovljavanje i rezervoare napuniti svežom, pijaćoj vodom. Ukoliko boravite na, sigurno znate da kupanje isključivo morskom vodom nije pametno rešenje, s obzirom na veliki procenat soli. Stoga, rezervoari će vam pomoći da održavate higijenu tela tokom boravka na vodi.

Zašto su vam neophodni rezervoari goriva za čamce?

Uglavnom svi nautičari znaju da je za uspešnu plovidbu neophodno korišćenje energije u vidu goriva. Prema tome, priprema plovila uvek podrazumeva i to da ćete svoj brod ili drugi plovni objekat napuniti gorivom. Kada isplovljavate na duže putovanje, situacija postaje nešto drugačija. Određena doza goriva u plovilu možda neće biti dovoljna da stignete do željene lokacije i nazad. Tada vam postaju neophodni rezervoari goriva za čamce ili druga plovila.

Kupovinom kvalitetnih rezervoara za gorivo bićete sigurni da će oni potrajati dugi niz godina. Najčešće, njihov životni vek je oko 15 ili 20 godina. Održavanje rezervoara za gorivo podrazumeva vođenje računa o tome da on ne dođe u direktan kontakt sa vodom. Ukoliko sumnjate da je voda došla u kontakt sa rezervoarom goriva, odmah bi ga trebalo isprazniti. Isto tako, trebalo bi voditi računa i o tome da u rezervoare sipate isključivo proverena goriva, renomiranih proizvođača. Ne samo da štitite vaš rezervoar, štitite i vaše plovilo.

Gde pronaći najkvalitetnije rezervoare goriva?

Ukoliko ste u potrazi za novim rezervoarima za vodu ili gorivo, ne tražite dalje. Prodavnica nautičke opreme u Beogradu, Tehnonautika, nudi vam najvećih izbor najkvalitetnijih rezervoara, koji će vas služiti dugi niz godina.

Osim toga, kod nas možete pronaći i dodatnu nautičku, palubnu i zaštitnu opremu, kao što su oprema za brodske i vanbrodske motore, konopci, užad, bove, bokobrani i mnogo toga drugog.

Rezervoari goriva za camce

U našem asortimanu nalaze se i vrhunski sigurnosni pojasevi i prsluci, kako za decu i odrasle osobe, tako i za neplivače.

Sigurnost na brodu i drugom plovnom objektu mora biti od presudne važnosti. Opremite vaše plovilo samo najkvalitetnijom opremom – posetite Tehnonautiku!