Blog

Sigurnosna oprema za vodene sportove

Sigurnosna oprema za vodene sportove

Sigurnosna oprema za vodene sportove čini da budete bezbedni prilikom uzbudljivih avantura na otvorenim vodenim površinama.

Bilo da se hvatate u koštac sa rečnim brzacima ili krotite morske talase, sportovi na vodi zaista predstavljaju vrhunsko iskustvo, koje se mora doživeti barem jednom u životu. Skijanje na vodi, rafting, stojeće veslanje na SUP daskama ili surfovanje – svi ovi sportovi pružaju vam priliku da uživate na vodi – samostalno ili u društvu najbližih.

Letnja sezona i zvanično je počela, a samim tim sve je više ljudi na vodenim površinama. Bilo da se radi o plovidbi čamcem, brodićem ili drugim plovilom ili jednostavno uživanje na dasci za surfovanje, boravak na vodi predstavlja pravi užitak. Blagi talasi, povetarac i sunce savršena su kombinacija za letnji dan. Ipak, trebalo bi voditi računa i o bezbednosti, kako vas, tako i vaših najbližih. Ovo je naročito slučaj kada su ekstremni sportovi na vodi u pitanju, uključujući tu i rafting.

Kada govorimo o nautičkoj opremi, mislimo na više različitih vrsta, a pre svega na palubnu i sigurnosnu opremu. Kao što biste ovu opremu poneli sa sobom na dužu ili kraću plovidbu, tako je morate poneti i kada planirate bavljenje određenim vodenim sportovima.

Zašto je sigurnosna oprema za sportove na vodi važna i šta sve spada u ovu kategoriju otkriva vam prodavnica nautičke opreme u Beogradu, Tehnonautika.

Sigurnosna oprema za vodene sportove podrazumeva sigurnosne prsluke

Šta vam prvo padne na pamet kada se spomene sigurnosna oprema za vodene sportove? Nama, svakako, izbor pada na sigurnosne prsluke. Bilo da ih nazivate ovim imenom ili nekim drugim (pojasevi za spasavanje, prsluci za spasavanje), oni su esencijalni deo zaštite prilikom boravka na vodi.

Sigurnosna oprema za vodene sportove

Evolucija prsluka za spasavanje zaista je impresivna. Od najranijih početaka do modernog doba, sigurnosni prsluk je doživeo veliku transformaciju i bivao unapređivan nekoliko puta. Udobnost i komfor takođe su karakteristika novijih i modernijih prsluka za spasavanje.

Važno je napomenuti da oni dolaze u nekoliko različitih vrsta, oblika i dimenzija. Isto tako, postoje i prsluci za neplivače, sa sposobnošću okretanja davljenika licem na gore, što umnogome povećava vašu bezbednost, a u ekstremnim situacijama može spasiti vaš život. Takođe, postoje i prsluci namenjeni najmlađem uzrastu, bebama i deci.

Kada se radi o sigurnosnim prslucima za vodene sportove, njihov dizajn je zaista neverovatan. Ne brinite – nećete biti prinuđeni da nosite glomazne i velike prsluke. Vaše kretanje i pomeranje tela ni na koji način neće biti ograničeno. A zauzvrat, dobijate potpunu sigurnost za nezaboravnu avanturu na vodi. Bilo da se odlučite za rafting, kajakaštvo ili pak stojeće veslanje, sigurnosni prsluk pružiće vam adekvatnu zaštitu.

Plutajući kanapi za skijanje i konopci za vuču

Iako možda na prvi osvrt ne biste pomislili da spadaju u red zaštitne i sigurnosne opreme za vodene sportove, plutajući kanapi i konopci za skijanje na vodi i vuči zaista to jesu.

Osim što vam pomažu pri bavljenju ovih sportova, oni mogu predstavljati vašu “slamku spasa“ u potencijalno opasnim situacijama. Većian modernih kanapa za skijanje poseduje malu bovicu, a sačinjena je i od materijala koji onemogućavaju njihovo potonuće. S obzirom na to da se nezgode prilikom bavljenja ovim atraktivnim sportovima ipak dešavaju, vaša bezbednost mora biti prioritet.

Stoga, birajte kvalitetne kanape, velike nosivnosti i visoke čvrstoće, koji vas neće izneveriti u krucijalnim trenucima.

Isto tako, kada se radi o surfovanju ili pak stojećem veslanju, većina rekreativaca odlučiće se za povezivanje sa daskom, kanapom namenjenim toj svrsi, kako bi dodatno osiguralo svoju bezbednost.

Gde pronaći kvalitetnu opremu za sportove na vodi?

Ukoliko ste u potrazi za novom, kvalitetnom i vrhunskom opremom za vodene sportove, na pravom ste mestu.

Prodavnica nautičke opreme u Beogradu, Tehnonautika, nudi vam najveći asortiman sigurnosnih prsluka, plutajućih kanapa za skijanje i konopaca za vuču, ali i pomoćne opreme, kao što su vesla ili račve.

Sigurnosna oprema za vodene sportove

Naša nautička prodavnica u svojoj ponudi ima i ogroman izbor sve ostale nautičke opreme, uključujući i opremu za brodske i vanbrodske motore, palubnu opremu, elektroniku za plovila i mnogo toga drugog.

Posetite nas na dobro poznatoj adresi u Beogradu ili naručite ono što želite putem našeg nautičkog web i online shop-a. Čekamo vas!