Blog

Ugradni frižideri za plovila

Ugradni frižideri za plovila

Ugradni frižideri za plovila predstavljaju fantastično rešenje. Ovo je naročito slučaj kada većinu svog vremena provodite na brodu.

Nema sumnje da način da se stvari hlade na brodu čini vaš boravak na vodi prijatnijim. Imati neki oblik rashladnog uređaja na brodu je, jednostavno, neophodno.

Frižider održava namirnice svežim, sprečava njihovo kvarenje, a ako poseduje i opciju zamrzavanja, može vam čuvati sladoled za ukusno rashlađenje u vrućim, letnjim danima.

Ukoliko ne provodite previše vremena na otvorenim vodenim površinama,onda za vas jedno od potencijalnih rešenja može biti i prenosivi frižider. Međutim, ako tokom letnjeg perioda preferirate boravak na vodi – ugradni frižideri za plovila su najbolji izbor.

Ugradni frižideri za plovila

Kako da se snađete u moru izbora, koji ugradni frižider da odaberete i gde ih možete pronaći otkrivamo vam u narednim redovima.

Prenosivi nautički frižideri

Kada govorimo o frižiderima koji se koriste u nautici, uglavnom govorimo o dve osnovne vrste – prenosivi i ugradni frižideri.

Prenosivi uređaji za hlađenje obično se koriste prilikom isplovljavanja čamcem ili nekim drugim, manjim plovnim sredstvom. Oni su savršeni za kratke izlete vodenim površinama, jer će učiniti da vaši napici i namirnice ostanu sveže i hladne. Samim tim, vaš izlet može trajati duže i biti ugodniji.

Klasične verzije prenosivih frižidera su prenosni izotermni frižideri. Praktičnih su dimenzija i dolaze sa elegantnim dizajnom, te se mogu koristiti pri raznim aktivnostima u prirodi. Možete ih poneti na svoj čamac i uživati u celodnevnom pecanju. Možete ih poneti na kampovanje, kako biste rashladili piće i u isto vreme uživali pored logorske vatre. Možete ih poneti i na piknik sa porodicom i mališanima, te ih koristiti za ukusne, hladne dezerte.

Ove verzije prenosivih frižidera napravljene su od čvrste poliuretanske pene. Ova pena ima izuzetnu izolaciju i vrhunske performanse u cilju održavanja temperature sadržaja. Kako bi se peformanse ovog frižidera još više uvećale, preporučuje se da se isti napuni ledom. Prenosivi frižider ovog tipa možete pronaći u našoj online prodavnici ili u prostorijama naše prodavnice u Beogradu. Zapremina prenosnog izotermnog frižidera je 48 litara.

S obzirom na kompaktne dimenzije, odgovaraju svim vrstama plovila, iako se njihova upotreba ipak savetuje za kraće relacije i kraća putovanja.

Nešto savremenija verzija prenosivog frižidera je i prenosivi frižider serije CF, koji dolazi u dve različite veličine. Impresioniraće vas njegova sposobnost hlađenja i zamrzavanja bez upotrebe leda. Dolazi sa opcijom digitalnog displeja, koji dopušta podešavanje temperature hladnjaka. Poseduje temperaturnu memorijsku funkciju i trostepeni sistem za zaštitu baterije, te sprečava da plovilo ostane bez električnog pogona.

Ugradni frižideri za plovila minimalističkog dizajna

Druga, ništa manje popularna vrsta nautičkih rashladnih uređaja su ugradni frižideri za plovila.

Jedan od najpopularnijih je ugradni frižider serije CR, koji nudi fantastično hlađenje i višestruke kombinacije korišćenja.

Koristi veoma naprednu tehnologiju kompresora, koja održava vašu hranu svežom i rashlađenom, a u isto vreme štedi energiju. Potrošnja energije tokom celog putovanja održava se na veoma niskom nivou. Ovaj frižider se može koristiti pojedinačno ili u kombinaciji frižider/zamrzivač. Kao i prenosivi frižider serije CF, tako i ugradni frižider serije CR poseduje digitalni displej, koji omogućava podešavanje temperature. Važno je napomenuti da ovi frižideri poseduju različite kapacitete. Jedan od najpopularnijih je ugradni frižider zapremine 65 litara.

Za nešto skučenije prostore, preporučujemo kupovinu ugradnog frižidera kapaciteta 40 litara. Zadovoljiće sve vaše potrebe za rashlađivanjem hrane i napitaka, dok neprimetno staje u bilo koji deo vašeg plovnog sredstva.

U ponudi prodavnice Tehnonautika možete pronaći veliki izbor ugradnih i prenosivih frižidera za plovila, kao i svu ostalu nautičku opremu. Na raspolaganju vam je mnoštvo zaštitne sigurnosne opreme, poput sigurnosnih prsluka i setova za prvu pomoć, kao i palubna oprema vrhunskog kvaliteta i izuzetne izdržljivosti.

Ugradni frižideri za plovila

Za više informacija o proizvodima iz naše ponude, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju.

Related Posts