Blog

Antiklizne podloge za pod

Antiklizne podloge za pod

Antiklizne podloge za pod su najbolja zaštita protiv padova i proklizavanja na vlažnoj površini palube.

Kada sunce izađe, a talasi krenu da se bude, vi željno uskačete na palubu vašeg plovnog sredstva i započinjete dnevnu avanturu. Međutim, ništa ne može pokvariti uzbuđenje kao što može nezgoda izazvana klizavim površinama palube. Klizava paluba je veoma opasna, jer može izazvati ozbiljne povrede. Srećom, postoji jednostavno rešenje – antiklizne podloge za palubu. Ne samo da obezbeđuju trenje prilikom hodanja, već nude i zaštitu od klizanja i padova tokom nemirnih uslova na otvorenim vodenim površinama.

U narednim redovima vam otkrivamo zbog čega su vam palubne antiklizne podloge neophodne i na koji način mogu da pomognu da svako putovanje čamcem bude prijatnije i bezbednije.

Šta su antiklizne podloge za pod?

Većina podnih površina broda obložena je neklizajućom površinom, koja sprečava nezgode. Ali, ove površine se vremenom mogu istrošiti. Neklizajuće podloge za plovila su jednostavan način da poboljšate bezbednog vašeg broda.

One su sačinjene od različitih materijala, uključujući gumu i vinil. Isto tako, antiklizne podloge za pod mogu se pronaći u više različitih dezena i boja koje odgovaraju dekoru vašeg čamca. Razni dezeni mogu promeniti izgled vašeg broda, bez skupih promena enterijera i eksterijera.

Antiklizne podloge za pod

Neklizajuće podloge pružaju teksturiranu površinu, koja pomaže u sprečavanju proklizavanja i padova. One će takođe pomoći u zaštiti vaše palube od ogrebotina, sitnih tragova i oštećenja koja nastaju usled delovanja štetnih UV zrakova.

Ako se odlučite za kupovinu prostirke koja je sačinjena od gume ili PVC materijala, važno je da znate određene stvari. Pre svega, ove podloge se veoma lako postavljaju, a još lakše održavaju. Sve što je potrebno jeste da ih s vremena na vreme očistite sapunom i vodom. Ako se odlučite za nautički tepih, potrebno ga je redovno usisavati ili istresti kako bi se uklonila prašina, prljavština i drugi ostaci.

Bez obzira da li tražite način da poboljšate bezbednost vašeg čamca ili želite da promenite dekor, antiklizne podloge su odličan izbor.

Benefiti antikliznih podloga za pod vašeg plovila

Kada govorimo zaštiti od klizanja i padova, ove podloge su neophodna bezbednosna oprema. Teksturirana podloga će sprečiti bilo koju vrstu proklizavanja, bilo da palubom hodate bosi ili u cipelama. Prema tome, one sa sobom donose razne prednosti.

Prva i osnovna prednost, svakako je, zaštita vas i gostiju vašeg plovila. Antiklizne podloge za pod smanjuju verovatnoću da ćete se vi ili vaši prijatelji povrediti tokom hodanja po palubi broda. Bezbednost uvek mora biti prioritet, a ove podloge upravo to pružaju!

Ne samo da poboljšavaju sigurnost, antiklizne podloge povećavaju i udobnost. Teksturirana površina prostirke je udobnija za hodanje nego uglačana površina palube.

Još jedna od važnih prednosti koje ove prostirke donose jeste činjenica da se veoma lako peru. Isperite ih čistom vodom i operite sapunom ili drugim elementom kozmetike za plovila. Nakon toga, dovoljno je da ih prebrišete suvom krpom.

Atraktivan dizajn je ono što ih čini veoma privlačnim i poželjnim među nautičarima. S obzirom na raznolikost dezena, šara, boja i stilova, veoma lako ćete pronaći onu koja savršeno odgovara vašem dekoru. Bez obzira da li želite nešto upečatljivije ili suptilnije, sasvim sigurno postoji prostirka koja će vam se dopasti.

Gde pronaći idealne antiklizne podloge za pod?

Postoji nekoliko stvari koje bi trebalo uzeti u obzir kada birate neklizajuću podlogu za čamac, brod ili drugi plovni objekat.

Prva jeste veličina prostirke. Želite da podloga bude dovoljno velika da pokrije celu površinu palube. Antiklizne podloge se uglavnom prodaju na metar. Ovo bi, takođe, trebalo imati na umu.

Materijal od koje je sačinjena podloga takođe igra važnu ulogu. Potrebna vam je podloga sačinjena od izdržljivog materijala, koja će vas služiti dugo.

Antiklizne podloge za pod

Najkvalitetnije antiklizne podloge za pod broda možete pronaći u asortimanu prodavnice Tehnonautika. Za više informacija o proizvodima iz naše ponude, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju.