Nautika

Oprema za sve vrste plovila – Zaplovite u novu sezonu spremni

oprema za plovila tehnonautika 1

Oprema za plovila predstavlja esencijalni deo svakog čamca, broda, jedrilice, jahte ili drugog plovnog objekta. Bez odgovarajuće opreme rizično je kretati na bilo kakav put.

Leto i toplije vreme su nam iz dana u dan sve bliži, a to znači samo jedno. Stigao je idealan period za pripremu plovila za predstojeću sezonu. Ali, da biste se otisnuli put jezera, reke ili mora, morate imati i adekvatnu nautičku opremu za vaše plovilo. Nevezano putujete li poslovno ili iz avanturističkih pobuda, neophodno je opremiti plovilo kvalitetnom palubnom, sigurnosnom, ali i drugom vrstom opreme. Sve sa jednim ciljem, a to je da vaši momenti na vodi budu nezaboravno iskustvo.

Zbog čega je važna nautička oprema?

oprema za plovila tehnonautika 2

Jednostavno je – da bi plovidba bila potpuni užitak, bez ikakve sumnje je potrebna odgovarajuća nautička oprema za plovila. Nautička oprema podrazumeva različite delove i proizvode neophodne da bi vaš čamac, brod ili drugo plovilo bude stabilno, sigurno i funkcionalno. Tako, na primer, da biste mogli da se orijentišete u prostoru i pozicionirate svoje plovilo, morate imati kvalitetne navigacione uređaje. Ili, kako biste sigurno i bez razmišljanja o posledicama stigli u luku, morate nabaviti i savršene bokobrane i bove. A, ako želite da vaš brod ili čamac vizuelno izgleda drugačije od mase ostalih plovila, onda računajte da morate imati odgovarajuće boje i antialgine.

Ili da biste u svakom trenutku mogli da pratite stanje i eventualne kvarove ili druge probleme na plovilu, onda morate imati vrhunsku eletronsku opremu. Sve je ovo samo primer i delić celokupne opreme za plovne objekte koji oslikavaju relevantnost nautičke opreme.

Oprema za plovila – Palubna oprema

oprema za plovila tehnonautika 3

Jedan od najvažnijih delova svake nautičke opreme je svakako palubna oprema. Palubna oprema sadrži sve one dodatke i proizvode koji služe da biste opremili kabinu, palubu, pramac i spoljašnjost plovila. Tako, na primer, u zavisnosti kako želite kabina da vam izgleda i dihtuje, možete nabaviti razne vrste prozora, revizija, luftera i ostalih delova. Takođe, da biste se osećali krajnje udobno dok plovite, izaberite adekvatna sedišta stolice, stolove i ostale delove.

Na vodi je uvek bitno da budete prepoznatljivi i jedinstveni. Zato, kao deo palubne opreme, nabavite savršene zastave i vetrokaze po kojima ćete se razlikovati od drugih. Takođe, svaki vlasnik plovnog objekta zna od koliko velikog značaja su za palubu merdevine, gazišta i propratni delovi. I to nevezano od toga da li su vam potrebne za ukrcavanje/iskrcavanje ili da biste kretanje po brodu uredili kako vi želite. Kao „prvu pomoć“ na plovilu, za slučaj da dođe do zastoja, svaki plovnni objekat mora imati vesla i čaklje.

Na plovnom objektu je bezbednost na prvom mestu – Sigurnosna zaštitna oprema

oprema za plovila tehnonautika 4

Sigurnosna zaštitna oprema je oprema za plovila bez koje je bilo kakva plovidba praktično nezamisliva. More, reka ili jezero, kao i vremenski uslovi, uvek mogu biti nepredvidivi. Zato je vaša i bezbednost plovila uvek prioritet. Tako vam sigurnosni pojasevi garantuju, pored bezbednosti, i maksimalnu udbodnost dok ih nosite. Možete izabrati sigurnosne pojaseve za odrasle, ali i sigurnosne pojaseve za decu. Ne morate da brinete ako i ne umete da plivate, jer zbog toga postoje i sigurnosni pojasevi za neplivače.

U uslovima loše ili bitno smanjene vidljivosti, kao i da biste obeležili odgovarajuću lokaciju, nephodno je, zarad bezbednosti, nabaviti i plutajuću lampu. U slučaju havarije ili neke nepredviđene situacije, važno je da brod bude opremljen plutajućim užadima za spasavanje, kolutom za spasavanje, kao i potkovicama za spasavanje. Da ne biste odlutali daleko od broda i da biste tačno znali gde se nalazite, morate posedovati odgovarajuće plutajuće kanape. Pored ove zaštite, uvek pri sebi je neophodno imati set prve pomoći. Što bi naš narod rekao „za ne daj Bože“. Tako da vidimo da je namena sigurnosne zaštitne opreme raznovrsna.

Tehnonautika – sva oprema za plovila koja vam je potrebna

Ukoliko želite da nabavite najkvalitetniju nautičku opremu za vaš brod, čamac, jahtu ili jedrilicu, najbolja opcija za vas je Tehnonautika. Sve proizvode koje smo spomenuli, ali i mnogo više od toga, možete naći kod nas po najpovoljnijim cenama u gradu. Sve što vam je potrebno od nautičke opreme, možete jednostavno kupiti na internetu, odnosno onlajn putem. Celokupnu našu uslugu i proizvode pogledajte u našem jedinstvenom web-shopu gde imate najveći izbor opreme koja vam je potrebna za vaše plovilo.

Nalazimo se na Keju Oslobođenja 23 u Zemunu u prodavnici koja se prostire na čak 280 kvadratnih metara. Posetite nas i uverite se zašto smo najbolji u ovom poslu. Opremite vaš čamac, brod ili jedrilicu za idealan početak nove sezone onako kako ste oduvek hteli.

2 thoughts on “Oprema za sve vrste plovila – Zaplovite u novu sezonu spremni

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *