Nautika

Sedišta za glisere – Za komfornu plovidbu u kojoj ćete uvek uživati

sedišta za glisere Tehnonautika 1

Sedišta za glisere, kao i stolice za plovila, predstavljaju obavezan deo palubne opreme.

Za svako plovljenje gliserom neophodno je spojiti dve ključne stvari. Prvo – sigurnost i bezbednost na vodi koja je uvek prioritet. I, drugo – dovoljan komfor koji će vam omogućiti da se opustite i maksimalno uživate svojoj u vožnji. Jedan od najvažnijih delova koji će vam obezbediti upravo ovakvu vožnju svakako su sedišta. I, iako na prvi pogled deluje jednostavno, na njihov odabir i montiranje utiče više faktora. Postoji mnogo različitih stilova sedišta i stolica, kao i nivoa njihove udobnosti od kojih će vam zavisiti kvalitet plovidbe. Naravno, tu je i finansijski faktor, odnosno iznos novca koji ste spremni (i možete) da date za vrhunsko sedište za gliser. U svakom slučaju, ova sedišta su vam definitnvno potrebna.

Kvalitetna sedišta za glisere su neophodna za udobno plovljenje

Plovljenje, samo po sebi, jeste prijatna i avanturistička aktivnost koja ume i te kako da podigne nivo adrenalina. Ovaj osećaj najbolje poznaju vlasnici plovnih objekata. Postoje mnogobrojni elementi palubne opreme koji su „zaduženi“ za vaš komfor tokom plovidbe. Pod ovom opremom se uglavnom podrazumevaju stolovi, merdevine, prozori, lufteri, držači i slično. Jednostavno – oprema koja će vaše plovilo ulepšati i učiniti privlačnim. Međutim, kako biste se maksimalno opustili i uživali u svakom segmentu vožnje, potrebno je posedovati najkvalitetnija sedišta.

sedišta za glisere Tehnonautika 2

Ovo se naročito odnosi na brza i atraktivna plovila, poput glisera. Sedišta za glisere su, svakako, jedan od najupečatljivijih delova ovog plovnog objekta. Svaki nautičar zna važnost dobrog sedišta. Ova stvar ne važi samo za „usamljene morske vukove“, već i za situaciju kada pozovete svoje prijatelje da se otisnu put vode sa vama. Dobar provod sa društvom i porodicom na vodi, odnosno na gliseru, san je svakog mornara. Da biste imali odličnu zabavu na gliseru, ali i udobnu plovidbu, neophodno je imati sedišta koja su dizajnirana po poslednjim standardima. Samo ovakva sedišta garantuju plovidbu u kojoj ćete moći potpuno da uživate.

Kako najbolje očuvati i održavati ova sedišta?

„Pirodna sredina“ glisera, kao i drugih vrsta plovnih objekata, su voda i vlaga. Tu, naravno, podrazumevamo i veliki uticaj sunca i drugih spoljašnjih faktora, poput vetra, kiše, morskih životinja i slično. Zamena sedišta na gliserima i njihova kupovina može biti veoma skupa. Zato je najbolje da sedišta za glisere redovno održavate, čuvate i čistite, čime ćete im produžiti životni vek. Pre svega, zaštitite sedišta od pogubnih i negativnih UV zraka, ali i od morske soli, time što ćete im navući odgovarajuće presvlake.

Takođe, da biste zaštitili sedište od sunca, ali i napravili prijatnu atmosferu i hladovinu na gliseru, poželjno je na njemu postaviti tendu. Čak i ako vam trenutno gliser nije u funkciji, odnosno ako ste ga sklonili iz vode, dobro je na sedišta postaviti cerade ili prekrivke. Važan segment održavanja sedišta na gliserima jeste i njihovo redovno čišćenje. Nagomilavanje prljavštine u dužem periodu može uništiti ne samo sedište, već i ceo enterijer glisera. To možete činiti jednostavno običnim sunđerom koji ste prethodno umočili u kantu sa vodom. Kanta, inače, treba da sadrži 3/4 vode i 1/4 običnog sapuna. Iscedite dobro sunđer, tako da voda ne kaplje i laganim kružnim pokretima očistite svoja sedišta. Ovo ima ne samo zaštitnu, već i estetsku funkciju.

Koje vrste sedišta za glisere postoje?

Izbor odgovarajućih sedišta za glisere zavisi pre svega od veličine plovila, odnosno njegove težine, dužine i širine. Tačnije, zavisi od toga koliko putnika i drugih članova posade može stati na vaš gliser. Drugo, ovaj izbor zavisi i od vaših preferencija i ukusa. I treće, kao što smo već istaki, tu je i ekonomski faktor. Od velike važnosti jeste da vam sedište, koje god da izaberete, omogući vrhunsku plovidbu. Tako, možete izabrati sedište Admiral koje je izrađeno od žilave i UV otporne plastike. Jedno od najkvalitetnijih je i sedište Pilot napravljeno od veštačke kože, sa sklopivim naslonom.

sedišta za glisere Tehnonautika 3

Izuzetno traženo je i sedište Oceansouth, izrađeno od visoko otpornog polimera, sa udobnim jastucima od UV otporne tkanine. Nećete pogrešiti ako za svoj gliser odaberete i veoma udobno sedište Springfield od izdržljivog tapacirunga, jednostavno za sklapanje. Takođe, komforno sedište Vetus sa preklopnim naslonom odgovara svim nosačima, a njegove šarke su od anodiziranog aluminijuma. Vaš izbor u svakom slučaju može biti i kvalitetno i višenamensko sedište Copolymer, ali i sedište Polypropylene.

Tehnonautika – Nabavite sve što vam je potrebno od plovidbene opreme

Vidimo da sedištima za glisere, iako deluju kao najobičniji deo palubne opreme, treba posvetiti naročitu pažnju. Bez kvalitetnih i udobnih sedišta, vožnja gliserom je praktično nezamisliva. Ako želite da pronađete najkvalitetnija sedišta ne samo za gliser, već i za druga plovila, onda je Tehnonautika jedino pravo rešenje za vas. Kod nas možete pronaći plovidbenu opremu za sve vrste plovila, kako biste u svakom trenutku bili spremni za plovljenje. Prodajemo, po najpovoljnijim cenama, nautičku opremu za vaše plovilo, ali i palubnu opremu.

Ne treba posebno isticati da je bezbednost na vodi prioritet, pa vam nudimo i najsavremeniju sigurnosnu nautičku opremu. Kako bi vaša plovidba bila maksimalno bezbedna, kod nas možete pronaći i vrhunsku opremu za sidrenje, navigacione uređaje, ali i opremu za svetlosno obeležavanje. Celokupnu ponudu Tehnonautike možete videti u našem web shop-u, tako da kupovinu možete brzo i lako obaviti online putem. Nalazimo se na Keju Oslobođenja 23 u Zemunu, te budite slobodni da nas pozovete ili kontaktirate. Uverite se zbog čega je naša usluga sinonim za kvalitet i profesionalizam. Opremite i pripremite svoje plovilo onako kako ste oduvek želeli.

1 thoughts on “Sedišta za glisere – Za komfornu plovidbu u kojoj ćete uvek uživati

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *