Nautika

Volani za čamce – Kako napraviti najbolji izbor prilikom kupovine?

volani za čamce Tehnonautika 1

Volani za čamce sastavni su deo svakog sistema za upravljanje plovilima. Bez kvalitetnog volana, upravljanje i kontrolisanje plovnog vozila bilo bi praktično nemoguće.

Bez volana, sve ostale komponente koje čine opremu jednog broda, čamca ili jedrilice gube svoj smisao i ne mogu da funkcionišu kao skladna celina.

Prema tome, volani za čamce neophodan su i najvažniji element plovila za sigurnu plovidbu.

Volani za čamce – O čemu voditi računa prilikom kupovine?

Kada kupujete plovilo, volani za čamac ili brod dolaze u sklopu cene plovila.

Međutim, često se dešava da sam volan koji je fabrički ugrađen nije najboljeg kvaliteta ili vam stilski ne odgovara.

Ukoliko želite da zamenite originalni ili kupite nov, moderniji volan za čamac, to možete učiniti u našoj Tehnonautika prodavnici po zaista pristupačnim cenama. Tehnonautika nudi vam širok izbor i asortiman. Volani  za čamce u našoj ponudi vrhunskog su kvaliteta i besprekorne izrade i završnice.

volani za čamce Tehnonautika 2

Kada dođe vreme za promenu volana na motornom čamcu, ono o čemu bi trebalo da vodite računa pri kupovini jeste da se odlučite za model volana približne ili iste veličine kao i prethodni. To je važno iz nekoliko razloga. Originalni volan dizajniran je tako da odgovara površini prostora oko volana. Dakle, upravljanje plovilom mora da se obavlja neometano. Ukoliko izaberete volan veći od originalnog, postoji šansa da nećete moći neometano da ga okrećete. Stoga, morate znati prečnik originalnog volana koji želite da zamenite novim, savremenijim volanom.

Treba voditi računa i o kvalitetu samog volana. Volani za čamce moraju biti napravljeni u skladu sa mnogim standardima koji su garancija kvaliteta. Volane za vaša plovila uvek kupujete od priznatih proizvođača. Na taj način, volan nećete morati često da menjate kako volan, tako i ostale delove čamca i uštedećete mnogo više novca.

Izgled volana za čamce – Klasični, retro modeli ili moderan i inovativan dizajn?

Volan za čamce nikako nije savremen izum. Smatra se da su nastali pre oko četiri veka. Pri pomisli na volan broda, većina ljudi prvo će pomisliti na veliko drveno kormilo. Međutim, danas je dizajn sistema za upravljanje brodom ili čamcem mnogo moderniji i u skladu sa vremenom u kojem živimo. Minimalistički stilovi sve su popularniji i traženiji.

Volani za čamce mogu se kupiti u  raznim bojama i napravljeni od raznih materijala – tvrde i čvrste plastike, drveta, metala i slično.

Važno je naglasiti da su određeni materijali izdržljiviji i pogodniji od drugih. Naprimer, drveni volani za čamce iako izgledaju veoma luksuzno i raskošno, veoma se lako istroše svakodnevnom upotrebom. Njihova prednost je ipak u estetskom smislu nenadmašiva.

Volani za čamce od Inox-a uglavnom su najpopularniji izbor zbog svoje pristupačne cene. Inox u kombinaciji sa gumom ili kombinacija Inox/Poliuretan veoma je atraktivna i moderna.

volani za čamce Tehnonautika 3

Crna boja volana za plovila još uvek ima prednost nad ostalim jer uspešno skriva sve nedostatke i mane nastale upotrebom volana.

Pored crne, u našoj ponudi možete pronaći volane bele i sive boje.

Volani za čamce – Sigurna plovidba mora biti prioritet

Svi ljubitelji plovidbe čamcem složiće se u jednom – pre plovidbe obavezno se moraju proveriti sve komponente plovila. Na taj način bićete potpuno sigurni i moći ćete da u uživate u danu na vodi.

Tehnonautika u svojoj ponudi ima svu neophodnu opremu za čamce proverenih i renomiranih proizvođača kao što su Boss, Lalizas, Trem i Wasi.

Sigurna plovidba mora biti na prvom mestu. Kvalitet opreme koju morate posedovati na čamcu mora biti vrhunski jer je upravo to garancija bezbednosti.

Volani za čamce, dodatna oprema za palubu, merdevine, vetrokazi i nosači zastava, sidra i kanapi, sedišta i stolovi – sve to možete pronaći na našem sajtu ili u prodavnici.

Za više informacija o našoj aktuelnoj ponudi, uvek nas možete kontaktirati, a naši zaposleni će uvek na ljubazan način ponuditi odgovore na sva vaša pitanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *