Blog

Rasveta za brod – Važna isto koliko i rasveta za dom!

rasveta za brod Tehnonautika 1

Rasveta za brod je isto tako značajna koliko i rasveta za bilo koji unutrašnji prostor.

Vodite računa o rasveti za svoj dom? Pažljivo birate osvetljenje i vrste sijalica koje ćete koristiti? Sad sve to isto primenite prilikom potražnje rasvete za brod ili palubu broda.

Rasveta za brod – Vodite računa o ambijentalnom osvetljenju svog plovila!

Osvetljenje plovila ne podrazumeva samo navigaciona i signalizaciona svetla – kako bi olakšala vidljivost vašeg plovila drugim plovilima – nego i unutrašnje ili ambijentalno osvetljenje.

Ovo je naročito važno kod dužih putovanja, kada znate da ćete prenoćiti na brodu. Kada je mrak, potrebno je kvalitetno i odgovarajuće svetlo – zato vodite računa i o ovom aspektu opremanja svog plovila.

Od osvetljenja kabine, toaleta pa sve do osvetljenja prolaza i palube broda – rasveta za brod je veoma značajna i njenom odabiru se mora pristupati temeljno.

rasveta za brod Tehnonautika 2

Osvetljenje u prostorijama na brodovima mora biti dizajnirano tako da pruža kombinaciju funkcionalnosti i sigurnosti – ali i da se i dalje podudara sa ukupnim dizajnom enterijera broda.

Dizajn osvetljenja broda je važan. On treba da se uskladi sa ukupnim dizajnom enterijera drugih prostorija i područja broda. To uključuje i palubu.

Adekvatna rasveta za brod treba da osigurava dobru ravnotežu između svetlosti i udobnosti za ljudske oči. Fleksibilna raspodela svetlosti može se obezbediti korišćenjem prilagodljive tehnologije u kombinaciji sa funkcijama zatamnjivanja.

Treba voditi računa i o visini plafona. Niske visine plafona mogu zahtevati male nadgradne ili ugradne svetiljke koje su dizajnirane da odgovaraju različitim debljinama plafona.

Naravno, poželjno je da u svakom trenutku imate dobru solarnu ručnu lampu dok plovite – jer nikad se ne zna šta može da krene po “zlu“.

Rasveta za brod – Odaberite LED lampe visokih specifikacija!

Odabir pravih nautičkih svetala je veoma značajan. Slično kao što važe nova pravila za odabir rasvete za dom, tako se i ovde ceni upotreba LED lampi visokih specifikacija.

LED osvetljenje za brodove je sve popularnije, a najnovije dostignuće je niz LED svetala posebno dizajniranih za plovila. Svetla treba da budu prijatna za oko, da nisu previše “sjajna“ i da ne ometaju vaš boravak na brodu.

Zapravo, rasveta za brod treba da bude takva da imitira prirodno osvetljenje. Takođe, ona treba da vam omogući kvalitetnu vidljivost koja najviše štedi oko. Odnosno, ne treba da pruža dojam veštačke svetlosti u najgorem smislu te reči.

LED svetla su najnovije i najfascinantnije tehnološko dostignuće u industriji osvetljenja. Ovo su male, čvrste sijalice koje su moćne, energetski efikasne i dugotrajne. Predstavljaju daleko trajniju opciju od tradicionalnih sijalica za unutrašnje osvetljenje.

Rasveta za brod u vidu kvalitetnih LED svetala takođe pruža mnoge dodatne prednosti u odnosu na klasične sijalice, fluorescentne lampe i kompaktne fluorescentne lampe i uređaje za osvetljenje. To uključuje izuzetno duži životni vek, znatno nižu potrošnju energije (90% efikasnije), smanjene troškove održavanja i veću sigurnost!

Budući da LED diode troše puno manje energije od tradicionalnih sijalica, dramatično se smanjuju troškovi napajanja, a samim tim i novac koji mesečno trošite na rasvetu za brod.

rasveta za brod Tehnonautika 3

Kada je u pitanju rasveta za brod, vrhunska sigurnost može biti najznačajnija prednost upotrebe LED dioda. LED lampe gotovo ne stvaraju toplinu. To znači da su hladne na dodir i mogu se držati satima bez posledica ako se dodirnu. Pored toga, LED diode smanjuju potencijalne opasnosti, poput opekotina i požara.

Tehnonautika – Vaše mesto za kupovinu najbolje nautičke opreme!

Tehnonautika se s punim pravom smatra najboljom prodavnicom nautičke opreme na našim prostorima – budući da poseduje svu neophodnu opremu za plovila. Ovo svakako uključuje i opremu za nautičko osvetljenje.

Pored vrhunskih navigacionih svetala za plovila, obezbedili smo vam i vrhunsku rasvetu za unutrašnje prostorije plovila.

Na našem sajtu možete u svakom trenutku izvršiti online porudžbinu i kupovinu svega onoga što vam je potrebno od nautičke opreme.

Naš web shop vam je dostupan bukvalno 24h – vi poručite kad poželite, a mi garantujemo brzinu i efikasnost isporuke! Listajući našu ponudu koja se redovno ažurira, možete primetiti da se možemo pohvaliti izborom najsavremenije i najkvalitetnije nautičke opreme!

Budite slobodni da nas kontaktirate za sva dodatna pitanja i savete, a naše ljubazno osoblje će vam rado izaći u susret.

1 thoughts on “Rasveta za brod – Važna isto koliko i rasveta za dom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *