Blog

Prodaja opreme za čamac – Sve za vaše plovilo!

Prodaja opreme za čamac

Prodaja opreme za čamac i druge vrste plovila dostiže svoj vrhunac u letnjem periodu, kada su plovidbe neizostavan deo svakodnevice svakog iskusnog nautičara.

Leto je godišnje doba kada se brodovi i čamci uglavnom nalaze na otvorenim vodenim površinama, jer je upravo tada plovidba najlepša. Osećaj koji pruža letnji povetarac dok plovite na svoj čamcu ne može se uporediti ni sa čim. To iskustvo zaista morate osetiti na sopstvenoj koži, kako biste umeli da cenite svaki momenat letnje plovidbe.

Kako biste se u svakom momentu osećali sigurno na svom čamcu ili drugom plovilu, važno je da posedujete odgovarajuću opremu. Bez zaštitne i palubne opreme ni u kom slučaju ne bi trebalo isplovljavati. Iz tog razloga je prodaja opreme za čamac najbolji način da opremite svoje plovilo neophodnim segmentima i delovima opreme. Jedino sigurna i bezbedna plovidba može pružiti taj neprikosnoveni osećaj slobode na velikim vodenim površinama, kakvo je more.

Prodavnica nautičke opreme Tehnonautika može biti vaš najbolji saveznik kada je u pitanju prodaja opreme za čamac. U našoj prodavnici možete pronaći sve ono neophodno za udobnu i dugu plovidbu. U daljim redovima objašnjavamo vam koja oprema za plovilo je od presudnog značaja za bezbednost na vodi i potpuno savršen nautički užitak.

Prodaja opreme za čamac – Osnovna oprema koja je neophodna svakom plovilu

Kada kažemo “osnovna oprema koja je neophodna svakom plovilu“ tu, pre svega, mislimo na opremu bez koje nikako ne smete započinjati dužu ili kraću plovidbu.

Delovi osnovne opreme za čamac svakako su sidro, creva, kanapi, oprema za izvlačenje čamaca, kao i oprema za sidrenje. Nautičke opreme i sigurne plovidbe nema bez ovih delova.

Prodaja opreme za čamac

Sidro je jedno od najstarijih delova opreme za čamce. Bez sidra je praktično nemoguće učiniti da se vaš brod zaustavi i održi upravo na onom delu vodene površine na kojem biste želeli. Ovo je naročito važno tokom dužih plovidbi morem.

U ostalu opremu za sidrenje spadaju i sidrenjaci, bitve, vrtilice, kao i vitlo ili vinč.

Prodaja opreme za čamac podrazumeva i palubnu opremu

Palubna oprema je takođe neizostavan deo na vašem plovilu. Bez adekvatne palubne opreme takođe ne postoji bezbedna plovidba.

Pod palubnom opremom podrazumevamo razne vrste kanapa za brodove ili čamce. Pre svega, svrha ovih kanapa jeste upravljanje jedrima. Ovo, u prevodu, znači da je plovidba praktično nemoguća bez upotrebe ovih kanapa.

Merdevine za plovila takođe se svrstavaju u neophodnu palubnu opremu. Silazak i penjanje na brod ili čamac ponekad je nemoguće bez upotrebe ovih merdevina. Zato bi one trebalo da se uvek nađu sa vama u toku plovidbe.

Vetrokaz je još jedan važan element bezbedne plovidbe i palubne opreme. Kao što mu i samo ime kaže, on pokazuje pravac vetra i strujanja vazduha.

U palubnu opremu se još mogu svrstati i razne sitnice za zabavu na vašem brodiću ili čamcu.

Sigurnosna oprema za plovila u prodavnici nautičke opreme Tehnonautika

U prodavnici nautičke opreme Tehnonautika možete pronaći i najvažniju opremu za brod ili čamac, a to je svakako sigurnosna oprema.

Svaki iskusan nautičar isto će vam reći – isplovljavanje se ne vrši ukoliko na plovilu nisu prisutni sigurnosni pojasevi, pojasevi za spasavanje, navigaciona sredstva, kao i komplet prve pomoći ili plutajući kanap.

Niko ne želi da razmišlja o mogućim nezgodama na vodi, međutim, ona se ipak dešavaju. Iz tog razloga važno je razmišljati o sigurnosnom aspektu plovidbe. U ekstremnim situacijama sigurnosna oprema za čamac ili broj može vam spasiti život.

U našoj prodavnici nautičke opreme u Beogradu možete pronaći sve što vam je neophodno za udobnu, bezbednu i sigurnu plovidbu.

Prodaja opreme za čamac

Za više dodatnih informacija, u svakom trenutku možete nas kontaktirati.

Tehnonautika – Sve za vaše plovilo možete pronaći na jednom mestu! Posetite nas i uverite se u kvalitet koji vam nudimo!

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *