Blog

Kozmetika za čišćenje plovila

Kozmetika za čišćenje plovila

Kozmetika za čišćenje plovila je neophodna kako bi se ono redovno održavalo, a higijena bila na dovoljnom nivou. Upotrebom sredstava za čišćenje čamaca ili drugih vrsta plovila stvara se prijatna atmosfera boravka na vodenim površinama.

Veoma je važno redovno održavanje plovila, a upravo u tome vam može pomoći kozmetika za čišćenje plovila. Ipak, trebalo bi da znate kako se ona pravilno koristi. U narednim redovima, prodavnica nautičke opreme Tehnonautika vam objašnjava kako bi trebalo da teče održavanje higijene plovila.

Čišćenje plovila se mora obavljati i u sezoni isplovljavanja

Iako je mnogima prva asocijacija na čišćenje plovila zimska sezona, kada plovilo nije na vodi, to ne sme biti slučaj. Stručnjaci preporučuju da se plovilo izvuče iz vode barem jednom mesečno i dobro očisti, i u sezoni isplovljavanja.

Dakle, veoma je važna kozmetika za čišćenje plovila i u letnjim mesecima, kada se plovilo najviše i koristi.

Prvi korak koji morate učiniti pre korišćenja sredstava za čišćenje, odnosno kozmetike, jeste da izvučete čamac na suvu površinu i temeljno ga operete vodom. U ove svrhe možete koristiti obično crevo za vodu, kojim biste oprali i svoj automobil. Vodite računa da detaljno operete svoje plovilo.

Kozmetika za čišćenje plovila

Ukoliko je vaše plovilo boravilo na slanoj vodi, morate sačekati i do nekoliko minuta kako bi voda rastvorila i najsitnije minerale iz mora. Zatim pažljivo isperite i prozore i obrišite ih, kako se ovi minerali ne bi zadržali na površini eksterijera vašeg plovila.

Veoma je važno da izbegavate upotrebu običnih sapuna, jer oni nisu namenjeni za čišćenje trupa broda ili druge vrste plovila. U ove svrhe možete koristiti neabrazivno sredstvo za čišćenje čamaca. Uz pomoć četke za plovila možete ga naneti duž cele površine brodića ili čamca. Zatim sledi ponovo ispiranje i ostavljanje plovila da se u potpunosti osuši.

Ukoliko vaše plovilo poseduje antiskid podove, njih možete očistiti tvrdom četkom, kako biste uklonili sve tragove nečistoće i prljavštine.

Kozmetika za čišćenje plovila podrazumeva i održavanje enterijera

Kada govorimo o čišćenju plovila, ne mislimo samo i isključivo na čišćenje spoljašnjosti, odnosno trupa plovila. Podjednaka pažnja mora se dati i uređivanju i održavanju čistoće enterijera. Na taj način učinićete svoj boravak na vodi prijatnijim i ugodnijim.

U najvećem broju slučajeva, pribegava se upotrebni univerzalnih sredstava za čišćenje enterijera plovila. Ova sredstva su izuzetno praktična za upotrebu i jednostavna za korišćenje. Ipak, mora postojati određena doza opreza prilikom korišćenja na određenim materijalima u unutrašnjosti broda. Tu, pre svega, mislimo na čišćenje metalnih površina unutar plovila. Postoje posebno dijaznirana i formulisana sredstva za čišćenje površina od čelika, aluminijuma, hroma i drugih metala. Uvek predlažemo upotrebu ovih proizvoda za takve površine vašeg plovila. Na taj način održava se i čistoća, ali i integritet materijala.

Dakle, ni unutrašnjost plovila, odnosno kabine nikako se ne sme zapostaviti. Uredno plovilo održava se i spolja, ali i iznutra. Za maksimalno uživanje u plovidbi higijena broda mora biti na nivou.

Najpopularnija kozmetika za čišćenje plovila

U prodavnici nautičke opreme Tehnonautika možete pronaći širok asortiman proizvoda za održavanje i čišćenje plovila, koji će vam olakšati ovaj zadatak. Kozmetika za plovila vam je dostupna i u našem web shop-u.

International Super Cleaner je veoma efikasno sredstvo za čišćenje plovila, koje je postalo omiljeno među iskusnim nautičarima veoma brzo. Zbog svojih svojstava, lako uklanja nečistoće i mrlje od ulja sa raznih površina plovila. Slično sredstvo je i International Stain Remover, koje će vam pomoći da se rešite tvrdokornih mrlja od rđe i tragova od vodene linije.

U toku pranja plovila od pomoći vam može biti i International Boat Shampoo, uz pomoć kojeg ćete oprati plovilo bez straha od skidanja zaštitnog voska.

Kozmetika za ciscenje plovila

Ostalu ponudu kozmetike za čišćenje plovila možete pogledati u našem web shop-u u svakom trenutku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *