Blog

Plovidbena oprema Beograd – Sve na jednom mestu!

Plovidbena oprema Beograd

Plovidbena oprema Beograd omogućava vam kupovinu sve neophodne nautičke opreme na jednom mestu u našem glavnom gradu.

S obzirom na to da nam se letnja sezona približava, prodaja opreme za čamac i druge vrste plovila dostiže svoj godišnji maksimum. Upravo u ovom periodu većina nautičara priprema svoje plovne objekte za sezonu na vodi.

Mnogi iskusni nautičari smatraju da je upravo leto najbolje i najlepše godišnje doba za plovidbu otvorenim vodenim površinama. Letnji povetarac, blagi talasi i sunčano vreme najbolja su receptura za vrhunski provod na vodi. Plovidba u letnjem periodu ne može se uporediti ni sa jednim drugim iskustvom – to jednostavno morate doživeti sami.

Ipak, ni u jeku sezone ne sme se zaboraviti na sigurnost i zaštitu prilikom avantura na moru, reci ili drugoj vodenoj površini. Veoma je važno da se osećate bezbedno i da posedujete svu plovidbenu opremu. Bez sigurnosne i palubne opreme nikome se ne savetuje isplovljavanje i boravak na vodi. Plovidbena oprema Beograd najbolji je način da dođete do opreme za vaš čamac, brodić i drugi plovni objekat. Jedino bezbedna plovidba može vam pružiti neverovatan osećaj slobode i uživanja na vodi!

U narednim redovima, prodavnica nautičke opreme u Beogradu, Tehnonautika, objašnjava vam koja se sve oprema mora naći na vašem plovilu, kako u letnjoj sezoni, tako i van nje.

Sigurnosna plovidbena oprema Beograd

Kada govorimo o plovidbenoj opremi, na prvom mestu svakako se nalazi sigurnosna, odnosno zaštitna oprema. Bez ove opreme, svaka plovidba bila bi praktično nezamisliva.

Boravak na otvorenim vodama može biti izuzetno nepredvidiv. Stoga, bezbednost plovila mora biti prioritet! Naravno, i vaša bezbednost na plovnom objektu je ovim zagarantovana.

Plovidbena oprema Beograd

U sigurnosnu opremu za plovilo spadaju sigurnosni pojasevi. U slučaju prevrtanja plovila ili potonuća, ovi prsluci biće vam od presudnog značaja. Iako niko ne voli ni da razmišlja o nepogodama i nezgodama na vodi, one se ipak događaju. Stoga, na vašem plovilu uvek se mora naći adekvatan broj sigurnosnih pojaseva. Na raspolaganju vam je više vrsta pojaseva – od sigurnosnih pojaseva za odrasle, preko pojaseva za neplivače (koji imaju funkciju okretanja tela na gore u slučaju potonuća plovila) i sigurnosnih pojaseva za decu.

Ova kategorija plovidbene opreme podrazumeva i plutajuću užad za spasavanje, kolutove i potkovice za spasavanje, kao i set prve pomoći. Svi ovi elementi podjednako su važni za potpunu bezbednost svih putnika na brodu.

Kao što i sami imate prilike da se uverite, oprema za plovidbu koja ima funkciju zaštite zaista je raznovrsna i može vam biti preko potrebna u ekstremnim i opasnim situacijama. Stoga, ni u kom slučaju ne bi trebalo isplovljavati bez nje.

Palubna oprema – Šta se sve mora pronaći na palubi vašeg plovila?

Nautička oprema, pored sigurnosne, podrazumeva i palubnu opremu. Ova oprema takođe je esencijalan deo sigurne i bezbedne plovidbe.

Pod ovom kategorijom podrazumeva najrazličitije vrste kanapa, čija je svrha vezivanje čamca za pristanište ili pak upravljanje jedrima. Kada uzmemo u obzir važnost ovih “poslova“ na brodu, sa sigurnošću možemo tvrditi da se kanapi za čamce moraju naći i na vašem plovilu!

U palubnu plovidbenu opremu spadaju i merdevine, bez kojih bi penjanje na brod ili silazak sa istog predstavljalo nemoguću misiju, naročito ako se na vašem plovilu nalaze starije osobe. Ne zaboravite na merdevine kada sledeći put spusite svoje plovilu u vodu i otpočnete letnju sezonu.

Svako plovilo mora posedovati i vesla, kao prvu liniju pomoći, ukoliko dođe do zastoja u funkcionisanju motora. Naravno, ako vaše plovilo ne poseduje motor, vesla su jedini način za upravljanje istim. Prema tome, kao krucijalan deo palubne opreme svakako se navode i vesla i čaklje.

Gde pronaći najkvalitetniju plovidbenu opremu u Beogradu?

Bez obzira da li vam je neophodan novi vetrokaz, zastavica, kozmetika za plovila, antivegetativni premaz ili možda bova ili bokobran, svu nautičku opremu možete pronaći u prodavnici Tehnonautika.

Naša prodavnica nudi vam i mogućnost online kupovine, za sve one koji žele dostavu na kućnu adresu ili žive daleko od glavnog grada Srbije.

Plovidbena oprema Beograd

Prodavnica Tehnonautika ima najveći asortiman najrazličitije nautičke opreme, ali i opreme za vodene sportove, koji su takođe najpopularniji u letnjem periodu koji nam predstoji. Vrhunski kvalitet i povoljne cene ono su što nas izdvaja od ostalih!

Prema tome, posetite našu prodavnicu u Beogradu ili naručite vašu nautičku opremu putem našeg web shop-a već danas! Za više informacija o našem asortimanu, u svakom trenutku možete nas kontaktirati!