Blog

Plovidba na jesen – 5 razloga ZA!

Plovidba na jesen

Plovidba na jesen ne može se uporediti ni sa jednim drugim iskustvom na vodi. Ona zaista ima svojih čari.

Ipak, pre nego što se odlučite za isplovljavanje u jesenjim danima, određene smernice moraju se poštovati.

Na primer, uvek proverite da li sa sobom nosite sve od sigurnosne opremezaštitne opreme, i navigacione opreme. Jedino sa svim ovim elementima možete bezbedno isploviti i otisnuti se otvorenim morem ili rekom.

Jesenje temperature svakako jesu prijatne, ali je vreme veoma promenljivo. Iz tog razloga, vodite računa da se adekvatno obučete, ali i da pripremite svoje plovilo za jesenju plovidbu.

Sada kada smo predočili probleme se kojima se možete susresti, vreme je za 5 razloga zbog kojih je plovidba na jesen zapravo magično iskustvo!

Savršeni uslovi za plovidbu

Kako lišće počinje da opada, a noći su duže od dana, može vam se učiniti da jesen nije pravo vreme za plovidbu. Ipak, to ne mora biti slučaj. Plovidba na jesen ima svojih čari, baš kao i letnja plovidba.

Plovidba na jesen

Iako smo se oprostili od toplog vremena, jesen može biti sjajno vreme za ljubitelje plovidbe, nautičare i ljubitelje ribolova koji žele da maksimalno iskoriste mirne, otvorene vode. Savršen odmor na otvorenim vodama, uz društvo koje deli slične interese vašim, može biti pravi razlog da svoje plovilo koristite i u toku jeseni.

Savršeni uslovi za plovidbu javljaju se upravo na jesen. Letnja plovidba svakako se odlikuje lepim vremenskim uslovima, ali i opasnošću od izlaganja štetnim UV zracima. Kada je u pitanju jesen, o ovome ne morate brinuti! Naravno, dobra je ideja imati kremu za sunčanje sa UV zaštitom na palubi u svakom trenutku.

Jesen uglavnom podrazumeva prijatne temperature sa visokim udelom mirnih i sunčanih dana za uživanje na brodu ili jahti.

Plovidba na jesen je savršen izgovor da obnovite jesenju garderobu

Iskoristite plovidbu tokom jeseni kao savršen izgovor za obnavljanje garderobera!

Kao što smo ranije i napomenuli, na jesenju plovidbu uvek bi trebalo krenuti spremno. Dakle, dobro se obucite. Na svoj brod ponesite adekvatnu jaknu, koja će vas zaštititi od naleta vetrova, naročito ukoliko plovite na Dunavu.

Kada se javlja promena vremena i godišnjih doba, često primetimo da nam fali određeni komad odeće u garderoberu. Ovo ćete sasvim sigurno primetiti i kada budete tražili adekvatnu garderobu za plovidbu tokom jeseni. To je prilika da priuštite sebi jaknu koja će vaš ugrejati na palubi, dok uživate u predivnom okruženju.

Neverovatni pejzaži koje pruža plovidba na jesen

Ono što zaista ništa ne može zameniti plovidbu na jesen jesu neverovatni pejzaži koje ćete primetiti.

Nije isto posmatrati prirodu sa čvrstog tla, sa prozora svog stana ili u parku, i posmatrati fascinantne prizore sa svog broda ili čamca.

Oktobarski dani nude najlepše pejzaže sa posmatranje, te ćete sasvim sigurno poželeti da vaša plovidba traje još duže. Možete istraživati do sada neistražene predele tokom svoje plovidbe. Oni su na jesen zaista najlepši.

Savršena prilika da preuredite izgled kabine vašeg broda

Velika je verovatnoća da ste kabinu broda zapostavili tokom leta, jer ste svo vreme proveli sunčajući se na palubi i uživajući u blagom povetarcu.

Sada je savršeno vreme da se to promeni. Iskoristite plovidbu na jesen kao savršenu priliku da preuredite kabinu svog brodića ili jahte.

Ubacite nekoliko svežih detalja, kao što su jastučići, ukrasne sveće (koje se ne pale) ili pak zakažite određeni jesenji dekor na zidove. Pustite mašti na volju! Sada je pravo vreme za to!

Manje vodenog saobraćaja znači veću slobodu

Jesenje plovidbe su zaista mirne, što zbog manje saobraćaja na vodi i u lukama, što zbog manjka sunca i toplog vremena.

Iskoristite i ovu mogućnost koju vam pruža jesenja plovidba. Uživajte u miru i slobodi koju ćete osetiti na moru ili na reci!

Plovidba na jesen

Ne dozvolite da vas niže temperature odvrate od plovidbe tokom jeseni. Uživaćete na svom brodu, u društvu svojih prijatelja ili porodice.

Za potpuno bezbednu plovidbu tokom ovog godišnjeg doba, Tehnonautika vam nudi svu neophodnu nautičku opremu! Posetite nas!

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *