Blog

Tenda za čamac – Obavezni dodatak za zaštitu od sunca

Tenda za čamac

Tenda za čamac je obavezni dodatak.

Ne postoji ništa prijatnije od vremena provedenog na vodi, daleko od gradske buke i užurbanog života. Bez obzira da li u pitanju dan na moru, jezeru ili reci, jedno je sigurno – ovi trenuci su vredni pamćenja.

Prizor i zvuk vode svuda unaokolo, kao i mir koji ispunjava svaki deo vašeg bića mogu biti neverovatno opuštajući, ali i zabavni. Za to je zaslužno druženje sa dragim ljudima, kao i raznovrsni sportovi na vodi, koji čine dan ispunjenijim.

Međutim, da biste u potpunosti uživali u trenucima na vodi neophodno je da vaš čamac bude u besprekornom stanju. To podrazumeva ne samo čišćenje plovila po dolasku u pristanište, već i brigu o opremi koja čuva vaš čamac. Upravo je tenda jedna od te opreme.

S obzirom da mnogi zanemaruju njen značaj Tehnonautika vam otkriva zašto je neophodna tenda za čamac.

Zaštita čamca

Sigurno su vam bile potrebne godine štednje da biste izdvojili za plovilo kakvo ste oduvek želeli. Ne treba zanemariti ni ulaganja prilikom opremanja.

S obzirom da je čamac značajna investicija potrebno je da odvojite malo dodatnog vremena kako biste osigurali da ima najbolju moguću negu. Najjednostavniji način da osigurate da vaš čamac bude u dobrom stanju je kvalitetna tenda.

Sunčevi zraci mogu biti prilično jaki čak i u kasnu jesen i rano proleće. Važno je da vaša sedišta od vinila ne budu direktno izložena njihovom dejstvu. Naime, UV zraci dovode do bledila, a zatim i pucanja sedišta na čamcu. Samim tim, ona postaju podložna daljim oštećenjima. Sunđer unutar sedišta na mestima gde su pocepana apsorbuje vlagu, te dolazi do njihovog truljenja.

Ni kiša ne prija čamcima. Iako su vodootporni, postoje delovi kojima nije preporučljivo kvašenje. Previše vode na palubi, kormilu ili sedištima izaziva stvaranje buđi, kao i druga oštećenja.

Opšte je poznato da galebovi, guske i druge vodene ptice mogu napraviti nered na čamcima. Posebno kada je usidren.

Ove probleme možete lako sprečiti upotrebom tende za čamac. Dizajnirana je tako da se postavlja na kritična mesta, te obezbeđuje zaštitu delova kojima je najpotrebnija.

Tenda za čamac čuva vaše telo

Tenda nije samo oprema za zaštitu plovila. Ona čuva i vaše zdravlje.

Tenda za čamac Svi znamo koliki je negativan uticaj UV zračenja na telo čoveka. Problem je izraženiji kada smo na vodi. Sunčevi zraci se odbijaju o površinu vode koja deluje poput ogledala tako da postoji veći rizik za kožu. Upotrebom tende sprečićete pojavu crvenila, iritacije i opekotina kože, ali i potencijalna oštećenja očiju i vlasišta.

Tenda vas čuva i od kvašenja. Ma koliko pratili prognozu, iznenadni pljusak tokom plovidbe nekad je nemoguće izbeći. Srećom, sa tendom vaše telo ostaće suvo, te ne morate da brinete o prehladi.

Tenda za čamac čini plovidbu prijatnijom

Razne nečistoće koje dolaze iz spoljašnje sredine čine da vaš čamac izgleda veoma neuredno. Svakako, redovno čišćenje se podrazumeva, ali biće mnogo lakše ako imate tendu na čamcu.

Osim što održava unutrašnjost čamca čistim, tenda doprinosi i boljem ugođaju. Niko ne voli da sedi na mokrim sedištima ili sedištima koja su bila na suncu toliko dugo da su postala prevruća za dodir. Uz malu pomoć tende, temperatura vašeg čamca biće prijatna za plovidbu.

Veliki izbor tendi, kao i cerada za čamac, možete pronaći u bogatoj ponudi prodavnice Tehnonautika.